onsdag 16 oktober 2013

Buskarna vs. Buset


Vem kunde vetat, när vi fredligt vandrade i vår vackra stadspark den här alldeles lagom regnskuriga augustidagen, att de här stackars buskarna cirka två månader senare skulle hamna i centrum för en het debatt.

I ena ringhörnan: de gamla (planterade på 1930-talet) oersättliga rhododendronbuskarna. I andra ringhörnan: de som har närmast insyn i den brottslighet som framförallt unga människor utsätts för, i och runt, just dessa stora skrymmande, skymmande buskage.

Om jag måste välja sida så blir det buskarnas. Som varande en person som nästan bokstavligen fick krama mig fast vid "mina träd" här utanför fönstren är det svårt att inta en annan position i debatten. Träden skulle ner för att de skymde grannarnas utsikt. - Det blir så mörkt i vardagsrummet.

- Ojdå, tänkte jag. Det kanske ni skulle ha tänkt på innan ni flyttade in i en bostad med flera stora allmänna träd precis utanför... Det fick bli en kompromiss. Men utan den kompromissen så hade båda träden utanför våra fönster varit motorsågsmassakrerade nu och de små fina körsbärsträden hade aldrig fått sätta sina ersättningsrötter så vackert och snart djupt i myllan där ett fullt friskt och klorofyllfullt träd fick sätta livet till.


"Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om ni vill. Jorden vi ärvde och lunden den gröna." (skön version av Taubes klassiker med bl.a. Tomas Ledin, Marie Fredriksson och Abba-Frida. Lustig video dock, med text på spanska? och en massa bilder på Anni-Frid i olika åldrar!?)

Sa jag att jag håller på att jobba med ett visquiz? Alltså skapar frågor med ljuv musik i. Det gör jag i alla fall, och de ska vara klara på fredag. Så om ni inte hör så mycket ifrån mig så kan det vara därför. Å andra sidan så kanske jag bara måste få testa er lite. Frågor om visor, inte så tråkigt som det låter. Vi kan väl kalla det vispopsquiz?

:)
/helena

ps Vi kan väl dessutom hoppas på en kompromiss även för rhododendronbuskagen. Lite extra ljus och lite extra uppsikt från förbipasserande hundägare och andra modiga. Här kan ni läsa lite mer om "buskbråket", om ni vill. Missa inte kommentarerna - ironi eller inte ironi, det är frågan. Eller i alla fall en av frågorna.

pps - Det kan väl aldrig vara en buskes fel att två människor träter? Hade nog blivit mitt inlägg i debatten. Om jag hade gjort något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar