lördag 26 oktober 2013

NaNoWriMo & andra ouppnåeligheter


Det här med drömmar, jag vågar knappt säga något om det, för så fort jag knystade lite om det häromdagen så gick bilen sönder. Och till några av de mer lättuppnåeliga drömmarna hör att komma iväg på en trevlig auktion då och då, som i onsdags. Men icke, sa bilen.

Så nu vågar jag knappt säga något alls, om drömmarna och önskningarna, men jag tänkte att vi kunde ta fyra snabba i alla fall, nu när bilen ändå är sönder...

  1. National Novel Writing Month börjar snart. Och det skulle jag kunna skriva mycket om, men det gör jag inte, utan nu uppmanar jag bara alla er, oss, som behöver en extra stor och stark spark i baken för att komma igång med skrivandet på riktigt att ta en ordentlig titt på den här sidan. Så får vi se om vi snackar mer om saken senare. Eller så skriver vi bara!
  2. Lugnet och ro'n som kommer insvepande över landet nu, det är det den här bilden symboliserar, inget annat. Jo, och att jag önskar att vi fortsätter att helga Alla Helgonatiden genom att reflektera och minnas. Och tända ett ljus eller två. Denna önskan löper parallellt med Halloween-firandet, för visst vill jag att vi ska omfamna det nya, roliga och paradoxalt nog livsbejakande också, att vi ska våga ta till oss annat. Men inte heller glömma det som varit. Jag tror på att en skön mix av allt möjligt är möjlig!
  3. Vad den här bilden vill säga är egentligen något luddigt. Hihi. Det är mest en fin bild på en växt. Jag trodde att det var en Pimpinell eller Pimpinella ända till jag tittade på wiki. Nu vet jag inte riktigt, men fin är den. Nu vet jag! Det är nyfikenheten som den här bilden står för. Eller vetgirigheten. Eller både och. Min önskan om att aldrig sluta vara nyfiken. Min nyfikenhet på människorna genom historien. Nu och då. Jag drömmer om att få fortsätta min jakt på människorna och historierna bakom tingen. Och vill passa på att tacka bloggen - och ni som läser! - ni har verkligen lärt mig mycket. Jag hoppas att vi får fortsätta vara nyfikna OCH vetgiriga tillsammans!
  4. Här är inte ljuset tänt. Det är inte släckt heller. Det är otänt för alla dem som vi har räddat ifrån cancer! Vi tillsammans. Vi är inne i slutspurten av den rosa månaden nu och min stilla vakendröm och önskan här är att vi inte glömmer bort kampen under resten av året. 

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar