onsdag 23 oktober 2013

Önskedrömmar & drömvas


Jag skulle vilja berätta något om alla mina drömmar. Och önskningar. Men det här är inte rätt tid för det, är jag rädd. Men snart så. Nu vill jag bara drömma på det där REM-viset, ni vet. Efter att ha avnjutit ett inspelat avsnitt av Enlightened (ni har väl inte missat den serien? Laura Dern är enastående som pånyttfött sökande "ufo" med världsförbättrardrömmar!)

Men innan dess så måste jag få delge er en dröm. Min dröm om att äntligen - efter många års försök - få besöka Antikmässan som kommer hit nu till helgen. Västsveriges största antikmässa, här i min lilla stad Borås! På Åhaga fre. 25:e t o m sön. 27:e.

Här hos mässbyggaren kan ni hitta en massa information om utställare och tider och sånt. Och kika på lite bilder från tidigare års mässor.

Jag hoppas att vi ses där? Men innan dess så hoppas jag att vi ses här. Snart.
:)
/helena


ps Vasen - den snyggsnygga - med grön läckert rinnig yta och murrigt mörkbrun bakgrund, som i stenhård konkurrens med den blåblåa båtskålen, kan vara sommarens bästa fynd, hittade jag på Röda Korsets second hand, då när himlen var som allra blåblåast. Undertill står det: W. GERM. 1513-22. En Carstens Tönnieshof är det, från den lite exklusivare 60-tals serien Luxus. (Jag betalade 15 kronor för min!) Förmodligen är den designad av Gerda Heuckeroth. Allt enligt denna informativa sida. Där finns en hel del information att hämta. Bl.a. om olika tyska vaser. Här kan ni t.ex. läsa om Carstens som startade sin produktion det jämna året 1900.

2 kommentarer:

  1. Becka: Ja, visst är den. Och inte för att pengar har ett endaste dugg med att göra om något är fint eller inte, men det är svårt att inte vara extra nöjd med, att något med ca 50 år på nacken och som är så här supersnyggt, KAN kosta så lite som 15 kronor! Som jag brukar säga: Bara på second hand kids, bara på second hand. ;)

    /helena

    SvaraRadera