onsdag 28 oktober 2015

Let's gå ner på sta'n


Det är inte så himla ofta jag är inne i stan på dagtid. Tyvärr.


Men det händer att jag sliter mig från jobb och plikter, kastar på mig ett par nästan anständiga paltor och beger mig in mot civilisationens kärna.


Kände mig lite blyg först, det var ju så mycket folk överallt. Ställde mig bakom en lagom yvig buske och tjuvkikade lite. Nej då, det gjorde jag förstås inte, men jag krockade med en liten skylt ungefär här. En skylt med poesi på. Tror det stod något om "kardemummatrumpet" på den. Finns det verkligen något som heter så? Vackert ord i vilket fall.


Det är så mycket färg, nästan, överallt nu. Inne på Kupan - Röda Korsets second hand - spanade jag in en randig, höstgosig, färgstark tröja, men den fick hänga kvar. Gick ju faktisk mest in dit för att skänka dem en rosa vas. Kors i taket! En vas mindre. Det betyder förstås inte att vas-kontot är särskilt välbalanserat nu, än, någonsin.


Strosade förbi både det ena och det andra, gjorde jag.


Och det tredje. Och ett jättevackert fönster!


Sedan hittade jag en jättelång rosa tråd, och då kunde jag inte låta bli att göra så där som man gjorde när man var liten: Liksom linda tråden varv efter varv runt pekfingret samtidigt som man rabblar alfabetet. En bokstav för varje varv. Och så hamnade jag på n. Det måste betyda att min kille har rosa hår och heter något på n då va? Har för mig att det var så vi brukade göra för att få reda på hur vår tillkommande kille skulle se ut. Haha. Sedan fuskade jag lite, lindade tråden lite lösare varje varv och hamnade då på m istället. M som i Mannen!


Mannen ja, han kom och mötte upp mig på Erikshjälpen. Där såg jag ett så fint tygstycke, en slags jättestor bonad, som jag innerligt önskade att jag hade haft någon vägg över till. Det slutade med att vi köpte varsin bok. Och sedan gick vi till biblioteket. Snipp, snapp, snut. Ungefär.

:)
/helena

ps Köpte förresten en riktigt fin brosch också. Med några djur på. (Vad annars?). Den/de ska vi snart titta lite närmare på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar