fredag 30 oktober 2015

Nalloween & en riktig sagoskatt


Det pratas mycket om hur personlig man ska våga vara på sociala medier. Vilket avstånd man ska hålla och så. Lite som tresekundersregeln i trafiken kanske. Efter det här inlägget, där jag ska presentera tre av mina bästa vänner för er, kommer det nog inte att finnas någon återvändo för mig, är jag rädd.


När man officiellt har kommit ut som nalloman, vid passerade 40 år, är det nog ganska kört med det här med integritet och sådant. Eller vad tror ni? Hej, jag heter helena och är nalloman. Så, då var det sagt. Känns ju nästan lite skönt att ha det sagt. Äntligen.


Här är de alltså, mina tre vänner. Får jag lov att presentera, från vänster till höger: Astrid Lindgren, Mr Blue och Nalla.

Till mitt försvar kan jag säga att det finns ett par medskyldiga till att de här tre befinner sig i just vårat, oftast barnfria hem. Mr Blue fick jag i julklapp av en f.d. chef (!?). Och vem är jag att göra mig av med en julklapp från en så högt uppsatt person, jag bara undrar? Astrid Lindgren (varför jag har döpt den så får vi ta en annan gång) har jag köpt av Unicef en gång i tiden, och här var tanken att den hängselbyxelklädda lilla lurviga skulle få flytta vidare hem till någon liten parvel, men hon har liksom vägrat att flytta ifrån mig och sina nall-kompisar. Och så Nalla då, hon är den enda som jag inte kan skylla någon annan för. Lokalt tillverkat hantverk, är hon. Rakt igenom liksom. Hon tittade på mig - där hon satt i den lilla hemslöjdsbutiken - med sina utsträckta armar, och sina glasartade, bruna ögon och så var det kört. Bara måste ha. Så var det med det.

Nalloween, det var en jobbarkompis till mannen som sa att de skulle ha en mjukare variant av Halloween-party, och det är svårt att inte tycka att det är en superbra idé efter den senaste tidens händelser. Vi behöver mjukhet lite extra mycket nu. Vara mjuka och goa och rara mot varandra.

Därför vill jag, mannen, och de tre fredagsmysarna i soffan, önska er en riktigt bra start på denna ljusa, mjuka, finstämda och lite lagom rysliga helg!

:)
/helena

ps Har ni hört talas om Mjukdjur för utbildning? IKEA i samarbete med Unicef och Rädda Barnen. Barnens egna teckningar har förvandlats till tredimensionella små vänner som säljs till förmån för att barn runt om i världen ska få ett bra liv, bland annat i form av bättre tillgång till utbildning. Låter som en riktigt bra grej, tycker jag. Tycker t.ex. att den här rosa flamingon med låång hals och spretiga tår, som Stella har formgivit, verkar vara hur mysig som helst för mig alla barn att gosa med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar