måndag 19 oktober 2015

PR, present & Preem-kaffe


Alltså, egentligen skulle det inte behövas någon mer förklaring än rubriken här. Men det blir kanske lite torftigt, så jag lägger till ett par ord. 

Först gick mannen in på Emmaus (känner att det är mycket Emmaus just nu, men det kan bero på att det är den enda välgörenhetsbutiken som är söndagsöppen här i stan) och köpte en present till mig. En man. En extra man. A part time lover? Hihi.

Sedan gick vi förbi skylten som gör reklam för utställningen om...reklam. Då skapades Reklamhistoria! Det känns som något som inte bör missas, särskilt inte om man finner stort nöje i nutidshistoria, mode, textil, roliga foton, teckningar och diverse annat bild- och pappersmaterial. Tänker att det nog kan vara värt en tripp hit, till min lilla stad Borås, för att få göra en tripp till tider som tillät bara bröst i BH-reklamen, och som höll jeansens denimblå flagga extra stolt och högt.

En söndagseftermiddag. Lite trött. Lite stressad. Lite snett blir det så lätt då. För inte tusan lutar väl Österlånggatan så där mycket? Det något sneda perspektivet kan ha berott på paniken när ett par cyklister var på väg att köra över min nya, gamla, lilla, svarta man. Bara för att jag backat bort en bit för att få med lite av kyrkan och hösthimlen också.

Till sist, innan det var dags att åka och handla vardagsmat, tog vi en snabb promenad och en kopp kaffe på P-rutan utanför det lilla galleriet. Tyckte mycket om målningarna i fönstret, det var något med flyktigheten och färgerna. Och att det ser ut som att de spelar hockey på en av dem. Tror signaturen tillhör Viktoria Hallenius. 

:)
/helena

ps Här, på bt.se, kan ni läsa mer om utställningen - och om männen som gick igenom 100 (!) flyttkartonger fulla av nostalgiskt reklammaterial - för att den/det skulle kunna komma alla oss, som så önskar, till del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar