fredag 23 oktober 2015

Trevlig är ett underskattat ord


I skenet av det kämpande oktoberljuset tänker jag på att alla ord känns så futtiga. De bästa orden vi har, de räcker inte alltid till. När vi öppnar fönstret mot den stora världen ser vi saker som vi inte alltid orkar se. Och när vårt sovrumsfönster ställs på vid gavel känner jag närvaron av sorgen bara ett par landsvägar bort.

Varför? Varför vågar vi inte se hur lika varandra vi är? Varför lägger vi så ofta fokus på olikheterna? Varför vågar vi inte inse att vi behöver varandra. Att vi måste hjälpa varandra. Att vi måste hjälpas åt för att göra den här platsen till en bra värld för oss alla. Vi måste våga koncentrera oss på det viktiga: Att alla ska få rent vatten att dricka. Att alla ska kunna läsa och skriva. Att alla ska ha rätt till ett liv bortanför skyddsrum och trånga, syrefattiga källarutrymmen.

Ibland kan man kanske känna att "trevlig" är ett lite småtöntigt och uttjatat ord. Särskilt på fredagar. Men jag tänker, ändå, trots allt, att det är skönt att ha möjlighet önska er en trevlig helg. Trevlig. Inte alltid en självklarhet. En tanke att ta med sig ut i höstlöven.

:)
/helena

ps Sista helgen som det bara står oktober i almanackan. Sommartiden är slut. Men det gör inget. För barnen i november är så gulliga att jag redan har satt upp dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar