onsdag 28 november 2018

Rosa. Garnrester. Grön. Flora.


Rosa.


Garnrester.


Grön.


Flora.

Tänker faktiskt inte ursäkta mig, för de gula bilderna. Tycker faktiskt att gult lampsken kan vara riktigt fint. Ibland. Här är det ändamålsenligt (och beroende på att vi fortfarande har en gammaldags glödlampa kvar i taklampan i köket).

Ville bara visa er lite av gårdagskvällens pyssel. Ni ser kanske ingen skillnad? Där på köksbordskanten? Håller mig ju på kanten och pyntar och "stillebenar", för att få plats att sitta ner och äta ibland också. Ofta är hela köksbordet belamrat med mina arbetsprylar, men jag brukar se till att det ser hyfsat ut mellan varven, mellan fotovarven.

Jodå. Igår kväll hade blubb-klubben årsmöte, kan man säga. Kommer ni ihåg blubb-klubben? Min och mannens speciella, småknasiga sammanslutning - vars enda regel är att göra det man känner för - bara köra på liksom. Inte låta något vara viktigare än den kreativa processen. Minns ni klubbens devis? Minns jag? ;) Jo, ungefär så här: Gör det, bara gör det, särskilt när du inte alls har tid att göra det. Och ett uttropstecken får vi nog ha där på slutet va?: !

Tillbaka runt bordet. Ska nog lägga på en ljus duk där sedan. Är lite trött på det bruna ibland. Vi får väl se. Om jag hinner. Ville egentligen mest visa er det jag satte upp på väggen ovanför själva köksbordet, men det får vi ta en annan gång.

Vad kom då vårt årsmöte fram till? Vad hände? Vilka kreativa snilleblixtar slog ner? Jo, lite så här (nu var det ju mest jag som hade det här mötet, mannen jobbade med andra viktigheter och slog nytt rekord i stone-packer!) Här kommer i alla fall några slutsatser. Några praktiska och några opraktiska. Ungefär så:

  1. Årets material är ju papper, inspirerat av Beas Rosa Band och miljöaspekten, därför blir den här julen saxens högtid. Började med att klippa ut en kvinno-kula igår. En vacker kvinna - Rosa hette hon visst - som jag hittade i den gulnade boken från 1907. Den är ändå så sönder, så nu återstår bara att älska den i dess minsta beståndsdelar, så att säga.
  2. Garn, garn, garn. Så bra grej att ha. Så snyggt att kanta med. Bara att leta djupt ner i loppishögarna på syavdelningarna, så hittar man de bortglömda broderigarnerna. 
  3. Lek med kottar! Alla leker med eterneller och torkat växtmaterial nu, det verkar inne och hippt och nytt och levande och dött samtidigt. Men helt seriöst? Finns det något snyggare än kottar? Och torkade fröställningar från sommarens syrener?
  4. Många grejer blir det... Men om man samlar dem i en enhetlig färgskala så hänger ändå allt ihop. Det är i och för sig också en gammal sanning, och kräver uppdatering och personlig touch för att bli intressant, men ändå. Sedan blir det ju alltid något över. Som en liten kanna. Får väl åka in i prylgarderoben igen. I karantän. I väntan på nästa stilleben-ryck. Har redan planer för det faktiskt. Det ni ser ovan är bara halvfärdigt. Jodå.
  5. Mötet avslutades med att jag tror att jag har skapat en ny lek. Eller ett spel. Hur kul som helst.

:)
/helena

ps Alldeles snart kommer det ett inlägg till. Jodå. Ett inte helt luktlöst inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar