torsdag 29 november 2018

Throw back horses


Den där mappen, där jag skulle samla mina hästbilder - åtminstone de jag är nöjd med, den verkar aldrig vilja bli till. Synd. För där finns ett par guldkorn, tror jag. Min speciella favorit, en riktig sagobild, en tät slöja av barrträd och så den ljusa hästkroppen nästan som en del av barken. Som ett skogsrå med svans. En vildvittra med manke. En fe med hovar. En hägring med ljudlöst gnägg.

Det fotot tittar jag på då och då, där det ligger kvar i kamerans minne. Gillar att ha mina bästa bilder kvar däri - också. Som ett fotoalbum. Inte så unikt idag förstås, när alla har hela sitt liv samlat i mobilen. Men för mig är det speciellt, att ha några av de bästa bilder jag har tagit, med mig där. Kikar med kärlek på min älskade, svarta katt. Fortfarande, efter att hon gått vidare till de sälla mus-jaktmarkerna för snart sju år sedan. Aldrig glömd, bara i kameraminnet gömd. Lite så.

Idag börjar showen: Sweden International Horse Show. På Friends. Och jag kommer sitta klistrad framför skärmen när dessa makalösa djur visar upp sina lyhörda konster. En hel helg fylld av vackra sagohästar! Inte bara vackra, riktiga arbetshästar är de ju också, trots sina strömlinjeformade uppenbarelser. Undersköna muskelknippen. Begåvade varelser.

Hinner förmodligen inte titta på allt, det är ju verkligen ett fullspäckat helgprogram som stundar, men viss hoppning hoppas jag ändå hinna med. Måste ju hinna titta in hit ibland också, titta till er. Och så står det väl en del annat på första adventshelgens agenda.

Alltså; i väntan på den där gäckande hippo-mappen, får ni hålla till goda med mina små gullegrisar dalahästörhängena.

Hur svårt och pilligt måste det inte varit att måla dem? Love them. Sommarkänsla. Barbacka genom livet, det vore något. Vi bara backar istället. Med bilen. Särskilt när vi kommer till skylten som det står Backa på, ni vet. Höhö. Västsverige - och yours truly - slår ständigt nya bottenrekord på humorskalans minussida...

En bra sak med de där Göteborgsskämten ändå: De är ju återanvända. Många, många gånger. Föör många gånger. Göööörmånga gånger.

:)
/helena

ps På tal om sommar och minipållarna ovan, idag är det enligt säkra källor - Borås Tidning och Fredrik Strage på TV4 - LP-skivans dag, jag bidrar med mina konvolut-killar, som jag bildligt talat la under kudden i midsommar. Minns ni? Schytts. I pastellfärgade hängslebyxor. Sju olika färger. Throw back colours. Typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar