onsdag 21 november 2018

Sommarens bästa 6


Suck. Inte har jag hunnit renskriva del tre, den sista delen, av min läslovsinspirerade blogg-berättelse om Linda. Ni får vänta ett tag till på den, tydligen. Och snart är det december. Stjärnklara tider väntar. Och inte har jag hunnit genomföra mer än hälften av mina novemberprojekt. Men vad gör det om hundra år? Vad är väl en bal på slottet och allt det där...

"Skramlande kom det en ful gammal Ford. I fredags körde den in på vår gård och inte var bilen tom.
Först kom tant Anna med tårtorna ut och schal och termos och gott i en strut, men inte var bilen tom.
Sen kom Per Ola med racket och boll och så kom Lillan med nallar och troll, men inte var bilen tom.
Sen kom en pudel ihop med en katt och så kom farfar med hål i sin hatt, men inte var bilen tom.
Sen kom en farbror som bara var skägg, och så kom farmor med blommor och ägg, men inte var bilen tom.
Sen kom en scout, han var sjungande glad, med tält och säck och jag vet inte vad, men inte var bilen tom. ..."

Inte så konstigt då kanske - att jag inte hinner något, när jag tar mig tid att skriva ner de sex först verserna ur Britt G. Hallqvists supersöta vistext: Inte var bilen tom (melodi: Staffan Åkerberg).

Här kommer i alla fall lite sommarnostalgi. Tyckte det kunde passa så här, efter en frostig och frisk morgon som skvallrar om att sommaren definitivt är slut. Ett tag, när det var som allra hetast, undrade man ju nästan om den alls skulle det - ta slut, menar jag. Men det gjorde den visst...till slut.

  1. Sommarens miljövänligaste bensinpump? Den passerade vi på vägen till ett av sommarens mest miljövänliga nöjen: Auktion. Ett par, tre ställen har vi kvar i vår närhet, som fortfarande sysslar med gammaldags hederlig slagauktion. Med en livs levande auktionist, som slår en högst verklig klubba i det stadiga slagbordet. Slagbordet...haha...så slagfärdig man kan vara då...haha... Lösöre och hela dödsbon går under den heta klubban, nästan året om faktiskt. Antikt och vintage och "bara begagnat" i en salig blandning. Det går att hitta auktioner lite varstans. Några kan man hitta på auktion.se.
  2. Sommarens bästa second hand-köp! I vår lilla familj handlas ju det mesta second hand, som ni vet. Så nyss nämnda beteckning har förstås hård konkurrens. Men i år är det ändå självskrivet. Vår "nya" bil. Ingen annan skulle väl skriva ordet ny i närheten av en cirka tio år gammal bil, men har man haft en nästan 20 år gammal innan dess så. Allt är relativt, mina vänner. Och nu får vi snart se om den kommer få epitetet vinterns varmaste, skönast, vägsäkraste vän också... 
  3. Sommarens gamling. Sommarens skönaste, grönaste bekantskap. Eken i Småland. Ihålig och ekande... Uråldrig. Stilfull. Grå. Med en enda grön gren eller så. Tidens vingslag ven i våra öron när vi försiktigt gick runt den mäktiga stammen. Med hettans stora, rasande skogsbränder i färskt minne, blir besöket hos eken än mer betydelsefullt.
  4. Sommarens investering framåt: Den orange filten inköpt hos Erikshjälpen. Har äntligen hunnit tvätta den. Vet dock fortfarande inte riktigt om den ska få bo kvar här inne eller inte. Den ljusa sidan verkar fälla, så där som ull kan göra. Mina vita byxor blev svarta. Haha, nej tvärtom menar jag förstås... Kanske får den stanna ute i bilen. Färgmatchar gör den ju! Ja, nästan.
  5. Sommarens - och vinterns - viktigaste! Anne Frank - "om jag bara får vara mig själv". Utställningen som tar avstamp i Anne Franks liv. Och död. Den ställer aktuella frågor till/om dagens unga. Den berättar om ett öde ingen någonsin borde mött. Borde möta. Pågår på Rydals museum till 27 januari (Förintelsens minnesdag). Se den, om du har möjlighet.
  6. Sommarens bästa bild. Nja. Nej. Men fotot, som jag tog utanför något vattenhål för bilen i somras, påminner om hur viktigt det är att ha rätt däck för säsongen. Sommarens bästa bilder togs nog i Småland, i samband med att vi luftkramade trädet som inte längre tål att vidröras. Se men inte röra.

:)
/helena

ps Skulle kunna skriva en himla massa här. Finns så mycket mer att tillägga, att komplettera med, men jag tror jag låter bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar