tisdag 20 november 2018

Ta-ett-steg-tillbaka-staken. Eller ett framsteg.


Alltså. Vi börjar med att betrakta det hela lite på avstånd. Så...där...ja... Lite trist, om ni frågar mig. Glåmigt på något sätt.


Sedan tar vi ett par små steg framåt. Ett...två...tre... Ah, bättre. Mycket bättre, tycker jag. Färg. Färg gör en glad. Färgglad!


Det här är verkligen en man-tager-vad-man-haver-adventsljusstake. Vita blockljus, som legat och skräpat längst ner under något som de inte borde legat och skräpat under. Nu är de så där skönt slitna, med vekar som viftar och vevar och vinkar lite hit och dit och hit igen. Gult grus, förmodligen väldigt miljöovänligt grus. Ajabaja! Artificiellt dekorationsgrus - inget jag skulle lägga pengar på idag, men det här är minst femton år gammalt. Fanns lite kvar på botten av en påse bara. Och kulor. Kul kulor! Träkulor i glada färger, som topping på hela anrättningen. Har säkert haft dem i hundra år, kanske tusen. En gång - för säkert en miljooon år sedan - gjorde jag halsband av dem. Trädde på fyra röda på rad, på ett svart läderband. Blev rätt så fint, har jag för mig.


Och så själva staken då: En skimrande metallisk brödform, med ädel ålder och piffig patina.

Så, vad föredrar ni? Ett steg framåt? Eller två steg tillbaks?

Jag vet i alla fall vad jag väljer - FÄRG!!!!!! - anyday of the week. (Även om man alltid, alltid måste vara väldigt, väldigt försiktig med trämaterial och levande ljus i kombination!)

:)
/helena

ps Det är inte säkert att det här blir eviga kvinnor-hemmets officiella adventsljusstake 2018, har ett par andra idéer på gång. En knasig idé. Riktigt knasig faktiskt. Och en snygg idé. Riktigt snyggt tror jag bestämt att det kan bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar