onsdag 27 november 2019

Här hemma - gröna stjärnor


Det behöver inte vara svårare än så - att ställa en gammal pressglastallrik framför det första tända ljuset.

Gärna en assiett med spetsmönster på. Den blir som en slags köksbordets stjärna då. Och några virkade skönheter pryder ett par andra platser. Duken, som legat i skåpet i många år, får äntligen komma ut och vädra decemberluft. Den behöver förstås en snabbdejt med strykjärnet, sedan ska den nog kunna glänsa över hem och vardagsrum, tänker jag mig.

Hemmet är glåmigt, trots all stjärnglans. Den största stjärnan vägrar envist att visa sig. Kanske vankas bot och bättring till helgen? Såg visst en avlägsen trycksvärtsol närma sig på en ledsen väderkarta här någonstans. Återstår väl att se.

Sköt om er.

<3
/helena

ps "... Tova berättar medan hon och kompisarna bär ut kläderna till borden att hon hade den stundande megarealisationen Black Friday i tankarna när hon fick sin idé. - Ja, det hänger ju ihop. Där är ju en enorm köphets, och jag tänkte att håller vi en klädbytardag innan dess kanske folk stillar sig lite, skrattar hon. Tjejerna betonar att det känns bra att bejaka intresset för mode och kläder och samtidigt hålla nere på den överkonsumtion som tär såväl på jordens resurser som på klimatet. ..."

/ur artikeln Bytt bättre än nytt på Bäckäng
från Borås Tidning 27 november 2019

Vad är det jag alltid säger? Det är de initiativrika ungdomarna och kidsen som kommer rädda oss - och planeten! Heja, vilka handlingskraftiga gymnasietjejer! Det här vintage-inlägget dedicerar jag till er. Heja, heja er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar