torsdag 7 november 2019

Throw back - Antikmässan!!! Bildregn!!!


Låt oss börja riktigt klassiskt, med det blåvita porslinet ifrån öster. Här har det gamla förvandlats till något helt nytt. Återbruk de luxe!


Låt oss släppa den bistra nutidsdebatten för en stund, och bara hänge oss åt det gamla goda. Lisa Larsons Samhällsdebatten är det väl dock ingen som vill släppa med blicken för en enda sekund? Nej, jag tänkte väl det.


Lite hundvalpar på det, någon? Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Och en ensam nisse.


Grönt ÄR skönt.


Rött är också rätt fint.


Färdkost och farkost. Gammal ost och nyare. Höhö. (Vi befinner oss trots allt väldigt nära Göteborg här, bara en timma bort...)


Kinesiskt är också gott.


Och en gammal dansk. Eller två.


En helt vanlig katt-och-råtta-lek? Nja. En gigantiskt katt (eller minimänniskor?) och självaste Musse Pigg.


 Här finns något för alla smaker.


Och kvinnor och barn i långa rara rader.


Visst är det svårt att låta bli att undra vad som hängt på en tom krok? Det spelar ingen roll hur eventuellt spektakulärt och underbart det befintliga bredvid är, blicken dras ändå, liksom hypnotiskt, ofrånkomligt, till den tomma platsen.


Det var väl i stort sett allt från a till z, mina vänner. Men ö då, undrar ni? Och ä? Å å? Jodå, de fanns också där.


Hönan gal. Tuppen har blivit hes. Dags att gå.

Hm. Precis när det kändes som att det skulle börja på riktigt...

<3
/helena

ps Vet inte hur det kunde bli så här - att Borås anrika antikmässa inte arrangeras mer? Åtminstone om jag har förstått det hela rätt.

Det var visst något med höga hyror och svikande besökarantal? Tråkigt. Väldigt tråkigt. Men men. Förra året kom JAG i alla fall dit - till slut lyckades tiden och platsen klaffa med mig - på, vad som skulle visa sig bli den sista antikmässan i ordningen som arrangerades på Åhaga?

Märkligt hur det kan bli. Men jag var ju där, vill jag skrika! Räknades inte det in i besökarantalet? Räckte inte det? Tydligen inte.

Det kändes tomt den här hösten, utan anikmässemummel och stoj och skoj och udda ting och samma typ av annorlunda saker. Typ.

Så jag tänkte att det var fler än jag som saknade det, därför bjuder jag inte bara på de bästa bilderna jag tog under förra årets (2018) mässa, utan på typ alla jag tog. Hoppas ni gillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar