torsdag 28 november 2019

High 5! vintage - Advent


Bästa, raraste blomsterflickan. Hur många gånger har den här hjälpsamma figurinen figurerat här inne, tro?


Och här kommer en kurvig Sol Britt också.


Ibland vägrar bakgrunden att hålla sig i bakgrunden.


Jag håller på och fixar med ytterligare ett julkort vintage-style, om ni undrar. Här ovan tror jag att vi är nära ett slutresultat. Men vi tar väl och passar på med en stämningsfull High 5! vintage först, när vi ändå är i gång. På g, som det heter. Here we go:
  1. Rostig och dan, mjölkspannen som sett bättre dagar. Eller inte. Inte för oss som dyrkar den rostbruna patinan mer än allt guldglänsande guld i hela vida världen.
  2. Pressglas i form av en ljusstake. Vardagens kristall. Och vilken vardag sedan! Söndagsvardag, så att säga.
  3. Nysilver. Så många vackra saker det finns i detta material. Ibland har man tur och hittar en pjäs som har sin glasinsats intakt, ibland inte. Hursom är de fortfarande väldigt användbara. 
  4. Jag såsade inte alls när jag fann Sol Britt från Gefle i en välgörenhets second hand för några år sedan. Jag sprang fram till kassan! Nåja. Men nästan. De små soliga blommorna kan verka oansenliga, men dekoren är delikat.
  5. I adventstider borde det kanske bara vara fyra föremål som trängs på ett intrikat, nytt, sätt med varandra, men här har det faktiskt lyckats bli nästan sex. Textilen, med Borås ur ett äldre perspektiv, ropade jag in på auktion en gång. Tycker så mycket om de små människorna som kilar omkring där i gatubilden. Och röken ur skorstenarna påminner oss om att det är andra tider nu. Klimatsmartare tider. 

Blomsterflickan fick fronta det hela för att bilden behövde ett kvinnligt perspektiv. Vilken bild behöver inte det?

<3
/helena

ps Jodå. Det dyker nog upp ett julkort i samma stil så småningom. Eller två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar