torsdag 14 november 2019

Nya, fräscha - nyponrosiga - användningsområden


Spisrosor. Frostrosor. Bara två av alla de kära namn som anspelar på den kanske allra vackraste i rabatten.


Det här handlar om att hitta nya användningsområden för prylarna som blivit över. Nya arbetsuppgifter åt alla grejer som mest ligger och skräpar där ute på loppisar, second handaffärer och säkert också i några av de egna skåpen och lådorna där hemma.

Rosor till mor. Mors dag är det väl trots allt varje dag? Så, varför inte ge mor en nyponrosig och rar tallrik till jul? Julrosor. Typ. Kanske behöver hennes broscher ett fat att samlas på? Eller så. Eller till något helt annat.


Kanske är mormors hjärta fortfarande både gott och varmt klappande, men en aning förstorat och trött med åren? Vad kan då passa bättre än att lägga hjärtats hjälpreda i en rosig kopp? Inget är väl så sorgligt att se, som alla ensamma kaffekoppar därute? Tänk om de gamla kopparna fick ett nytt liv. Som livsuppehållande kopp. Gärna kopp med knopp.


Man säger ju odlingsbädd, det gör man ju. Så varför skulle inte den lilla sängen - som dockskåpsdockan har vuxit ur för länge sedan - kunna tjänstgöra som minikruka? Till minikaktusen kanske? En sådan där med en rund jordgubbstopp skulle väl passa bra, nu när det börjar lacka mot rött igen.

Eller så vill man hellre ha sina ringar här i, när man sover. Låta den lilla sängen stå på nattduksbordet och göra nytta, som uppsamlingsplats.

Eller så tycker man att det passar allra bäst att lägga något annat smått och gott här? Stoppa ner (om!) en halstablett eller två i, kanske? För att stoppa det halsonda från att störa nattsömnen. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna.


Och alla nedplockade tavlor sedan då? Vad ska de göra, när de blivit ratade av den nya tapeten? Eller av den nya målarfärgen som skär sig så mot skärt? Vart ska de överblivna tavlorna ta vägen, nu när väggen har andra planer?

Varför inte överlämna några av dem till vänner och bekanta som fyller år eller har namnsdag, som världens största, bästa gratulationskort? Bara att ta presenten under ena armen och kortet/tavlan under den andra och överraska någon som behöver överraskas.

Eller varför inte bara ge bort ett smågigantiskt tavelkort som en påminnelse om att:  - Min älskling, DU är som en ros! (minus taggarna då förstås...)

<3
/helena

ps Och i förra inlägget fanns ett CD-omslagsförslag. Förvandla CD-fodralet och allt, eller bara själva CD-skivan, till placeringskort. Bara att trä ett snöre genom hålet i mitten och skriva en snygg namnlapp.

Eller varför inte göra det till en musiktävling. Ladda upp med låtar och låta de hungriga gästerna gissa intro eller så? Innan de får sätta sig och äta måste de hitta rätt låt/rätt plats/rätt CD. Den som gissar rätt belönas med en sittplats och en drink före maten eller lite tapas. Slumpen - och musikkunskaperna - avgör vem som får sitta bredvid vem.

Eller så kör man en lite töntigare tävlingsvariant, typ att den som tycker att den liknar Pink mest får sätta sig där den CD:n ligger. Den som liknar Meat Loaf, Axl Rose, Skin, Elvis(p) och så vidare. Tills bara monstren i Lordi är kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar