lördag 9 november 2019

Min pappa Toni Erdmann


AAAAAAAAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! ÄR DET SANT???!!!??? SKA DET GÖRAS EN REMAKE PÅ TONI ERDMANN?????!!!!!!!!!

Ungefär så reagerade jag när jag var inne på IMDb igår. Närmare bestämt när jag var inne hos Kristen Wiig. På hennes sida därinne alltså. Där står att den helt underbara och smått fantastiska filmen Min pappa Toni Erdmann (Toni Erdmann i original) är på planeringsstadiet i engelskspråkig version, med, vad jag förstår, just Kristen Wiig i en av huvudrollerna.

AAAHHHH!!! Säger jag bara. En så bra film kan väl inte ens Hollywood slakta? Nej, det är omöjligt.

Men för säkerhets skull, om ni inte har hunnit se den än, se originalet av Maren Ade. Med Sandra Hüller som den vuxna dottern. Och Peter Simonischek som Toni Erdmann - a.k.a. den något mindre vuxna pappan, så att säga.

Sååå bra.

Det var nog bara det. Ett filmtips i repris. Jo, det var ju det här fina jag läste inne på en annan kvinnlig skådespelares/filmarbetares sida också...

Ni vet ju hur jag kan fastna där inne - på IMDb:s sajt. Hur jag liksom lyckas surfa mig fram mellan skvaller och filmsnack och skådespelare som är gifta och skilda och sedan gifta igen. Ibland med samma, igen. Fast oftast med någon annan såklart.

I alla fall.

Eller anyway, som vi brukar säga. Jag tror det var Kristen Wiigs fel. Jag tror det var hon som ledde mig till honom, han som hon var gift med för ett tiotal år sedan eller så. Det var hans sida som ledde mig från det ena till det andra. Eller mer från den första till den andra. För det var därifrån jag seglade vidare till hans nya fru. Nyare, enligt IMDb. Det fanns/finns en sådan fin anekdot där. Om henne och hennes pappa. Vi kan väl bara ta den också. Bara för att vi befinner oss i själva Fars dags-helgen och allt.
"... When Katie was 8 years old, her father was looking for an activity he could participate in with his daughter much in the same way he had coached her older brother's Little League baseball team. He saw a casting notice in the newspaper for a community theatre production of Annie. They were both cast and thus began Katie's pursuit of acting. ..."

/hämtat från Katherine Von Till's sida på IMDb

Hur bra? Hur viktigt? Att både pojkar och flickor får en nära relation med sina pappor. Jag tänker ofta på det när jag ser unga pappor leka med sina barn på lekplatsen helt nära där vi bor. Hur fint det är att de gör det. Och att det man gör tillsammans inte behöver vara så märkvärdigt, särskilt inte när de små är så små.

Det räcker ju ofta med en stunds gungande. Lite sandlåda på det och en kort kvarts klättrande och dagen är liksom räddad.

<3
/helena

ps Om ni vill läsa ytterligare ett bra citat på temat far och barn så hittar ni det här, i ps:et.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar