torsdag 14 november 2019

Här hemma - lite rött och en hel del brunt


Jag försöker alltid att tänka utanför boxen, i det här fallet utanför CD-fodralet. En snygg CD-skiva kan man ju ha till mycket - gärna lyssna på den (i alla fall om du är en gammal dinosaurie som jag...).

Men om du stöter på någon skiva du tycker är extra snygg, när du är ute på din nästa second handrunda, då kan du ju investera i den för några enstaka kronor och använda den till...ja, mycket. Som bordsplacering, till den som älskar röda rosor i det här fallet, eller rosa då, eller Pink!


Sedan funderar jag vidare på det här med fyra. Fyra saker som ska symbolisera de fyra adventsveckorna. Dammade av de här fyra. Den stora - ett gammalt arvegods. De tre små av nyare snitt. Tror till och med att minstingen hade apotekets goda senap i sig en gång i tiden. Vad ska man göra med dessa då? Är trött på att de bara står och dammar. Sätta ljus i? Eller något snyggt ris? Ja, varför inte. Fyra Höganäskrus till advent känns både vintage och rätt. Vintage-rätt. Fyra vintage-rätt av fyra möjliga. Ja, jag ska sluta skriva ordet vintage nu. Och ordet fyra. Nu. Nu. Nu. Nu.


Börjar bli dags att plocka fram jullökarna från sina mörka gömmor också. Kolla hur de mår och så. Mållös, blir jag varje år vid den här tiden, när jag påminns om hur fin den här auktionsfyndade målningen är. Den stora högljudda primadonnan, i den enkla rena formen - lerkrukan.

En oslagbart magnifik kombo, om ni frågar mig. Älskade amaryllis! Älskar särskilt att den här alltid blommar. Och aldrig vissnar.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar