lördag 10 augusti 2019

High 5! vintage - äppeltider


Ett äpple om dagen...


...och hur många koppar kaffe som helst! Nej, det får väl räcka med tre eller fyra. Eller fem.


Något att skära äpplet och alla dess äppel-päppel-pirum-parum-kompisar med. Så att man kan baka en kaneldoftande paj. Eller två.


Socker? Någon? Inte det?


Bra. För det här är inga sockerbitar. Inga isbitar heller, fast de nästan ser så ut.


Kvinnlig fägring på skaftet.


Locket på.

Det var sju äppeltidsinspirerade bilder det. En för varje dag i veckan. Ett äpple om dagen, liksom.
  1. Bästa lockasken för höstgodbitarna. Det tudelade äpplet. Med en spricka i träet. Precis som jag helst vill ha min vintage - lagom patinerad.
  2. Den roliga, franska hängaren. I form av en tekanna. Rolig, som sagt. Och praktisk.
  3. Brevkniven med Moder Svea på. Ett så vackert redskap för att öppna kuverten. Önskar bara att snigelpostens tid inte hade passerat sitt bäst-före-datum för länge sedan. 
  4. Knivhållaren i glas. Från Lindshammar. Så smart att låta smörkniven vila där i skåran, istället för att kladda ner bordsduken. Eller så tänker man ett varv till. Ett återanvändningsvarv. Och låter sin snygga gamla brevkniv få fint sällskap på skrivbordet.
  5. En knivhållare till. Eller om ni föredrar att räkna det roliga locket - med pinne på! - som vintage-föremål nummer fem?
:)
/helena

ps Små saker. Småsaker. De där sakerna som verkar alldeles obetydliga först. Sakerna som ligger längst ner. Längst in. Dammsamlande. Bortglömda. Glöm inte att leta efter dem - också. Där ute i den stora vida vintage-världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar