måndag 19 augusti 2019

High 5! vintage - Vakna!


Som en blomma - ljusstaken.


En lite dammig blomma, men vad då då?


Tänkte mig några drömska ingredienser, för ett lättsammare uppvaknande. En bra bok och något gott - och snyggt - på frukostbrickan är väl en bra början? Guldkant på morgonkvisten.


Snyggare än bra - den klassiska - SKRÄÄÄÄLLLLIGA!!! - väckarklockan. Inget för den som behöver en mjukstart på höstterminen precis. Men snygg är den.


Bättre då att väckas av ljuva, lätta toner. Något luftigt? Bach? Air? Fast då vänder man förstås bara på sig och somnar om ännu djupare. Nej, hårdare tag krävs nog. Varför inte något med Alice Cooper? School's out? Inte det?


En knölig, obekvämt kudde tillhör ju definitivt det som kan väcka värsta sjusovaren. Med nackspärr och allt. Äsch, vad är väl lite nackont? Bara örngottet/kuddvaret är färgglatt och morgonpiggt. Eller hur?

  1. En välstöpt morgon måste naturligtvis innehålla mysbelysning. Udda, ursnygga ljusstakar står i givakt i långa, rara loppisrader där ute i second hand-världen. Varför inte mixa och matcha? Och helst ska man ha så miljövänliga ljus som möjligt också. Gula i bivax. Eller vita i stearin. (Men visst är det snyggt med mörka ljus?)
  2. En god bok. En lagom god, för annars är det ju risk att man aldrig släcker på kvällen och sedan sätter morgongröten i vrångstrupen när man inte kan sluta vända blad bara för att en ny dag råkar ha grytt.
  3. En snygg väckarklocka. Mest för syns skull numera. För nostalgins skull.
  4. Ett helt kuddkrig i sängen gör höststarten så mycket mjukare. Det här är ett second handinköpt kuddfodral, med ursprung från Borås Cotton.
  5. Och så själva brickan då. Den här är liten men naggande god. Rymmer precis det man mest behöver: Teblad, gott sällskap och gyllene morgonstunder.

<3
/helena

ps Ooops. Kom just på att det här blir lite fusk. Allt är inte vintage-inköpt. Väckarklockan är ett nyinköp. Visserligen i bästa vintage-snitt, men ändå. Fusk! Fick den av bästa mannen i gåva en gång i tiden. För länge, länge sedan. Den har faktiskt aldrig velat gå, bara stått och stampat på samma klockslag mest hela tiden. Så kanske kan den ändå få räknas in här i egenskap av lite halvgammal och smårisig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar