måndag 30 november 2020

Bara några små julkort med ett (in)aktuellt tema

Helst tillverkar jag ju mina julkort - och alla andra bilder med för den delen - med hjälp av mina vintage-saker och foton jag tagit på dem. Men ibland är det skoj att bara pilla fram något med hjälp av typsnitt, filter och mixning i redigeringsprogrammet. Som här ovan. Här blev det god jul på tvären, eller snarare på fel håll fast rätt - på ett lodrätt sätt.

Har gjort sjukt många julkort i år, började redan i somras och sedan fortsatte julmanin en bra bit in i november, nu känns det som att det kanske inte blir fler, fast vem vet? I vilket fall som helst vill jag självklart dela några av dem med er. De här har tema dataspel. Alltså på gammaldags vis, som i tetris och sådant. Där bitar faller ner och på plats, lite så som vi alla hoppas att världsläget ska utveckla sig framåt...

Det här gröna blev ju skönt och nästan lite vårlikt mitt i snöfallet, tycker jag. 


Gissar att vi är några stycken som sitter en aaaaaning för mycket framför olika skärmar just nu, därför tyckte jag att dataspelstemat kändes extra rätt. 

På tal om det. Igår tog vi helt ledigt från allt vad skärmar heter. Jag gick upp först och tände stjärnan och elljusstaken tidigt tidigt, smög sedan tillbaka ner under täcket och väntade på att mannen skulle få vakna till en stämningsfull morgon. 

Därefter ägnade vi dagen åt varandra och diverse annat viktigt analogt. Jag bläddrade i mina relativt sönderbläddrade favoritjulnummer av diverse inredningsmagasin. Älskar särskilt hemmet med stjärnan "gjord" av en tumstock. Tycker det är så innovativt tänkt, att bara vika en tumstock som en stjärna och sätta upp den på väggen. Vintage-advent när den är som allra miljövänligast och bäst, enligt mig. Bara att vika tillbaka den sen ju, och ner i verktygslådan igen.

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar