onsdag 11 november 2020

Udda vintage i advent

Det är ingen originell tanke för mig, som ni vet, att använda udda ting. Häromdagen plockade jag fram de här faten. Några fina fat bara. Udda till antalet - fem. Men jag kommer bara att använda fyra av dem. Är ni med? Fyra som i advent!

Fyra engelska efterrättsskålar. För små för julgröten eller lutfisken. Men en klick konfekt av något slag rymmer de lätt. Pepparkakor. Några praliner med glänsande konfetti-papper på. Eller en snygging-frukt, kanske?

Det går ju nästan bra att lägga vad som helst i, bara det får rum. Något smått och gott. Eventuellt något som räknar söndagarna i advent. Som fyra torn, tre löpare, två springare och...

...och en dam. (Nej, hon är inte trött och uppgiven, hon vilar bara, tycker hon förtjänar det. Samlar ny kraft inför den utmanande framtiden, viskar hon).

Fyra udda eller jämna porslinsfat, plus fyra julgransljushållare att klämma runt kanten, inklusive ljus. Lägg därtill valfritt mysigt att lägga i skålen/fatet. Det blir en personlig adventsljusstake som heter duga och vintage det!

Själv tänkte jag att man kunde lägga sina framtidsdrömmar däri. Det du längtar allra mest till. Det du önskar dig innerligaste. Som riktiga kyssar, fler vänner eller en bättre värld eller så. 

Min personliga adventslängtan rymmer mycket men med stor ödmjukhet i blick. Men jag tänkte börja med att fortsätta drömmen om att bli bättre på schack. Vill ju vinna över mannen ju. Gärna två av tre gånger. Eller fyra av fyra. Eller nån gång då och då i alla fall...

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det går ju bra att ha faten som de är också, om de är hyfsat snygga. Hellre tomma fat än något brandfarligt på dem. Glöm inte att kolla brandvarnarna inför de stundande, ljusa adventstiderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar