onsdag 11 november 2020

Fyra tankar, två hästar och oändligt många ljus

Börjar seriöst bli dags att rikta våra blickar mot jultider. Mot ljusare tider - advent. Väntans och längtans tider.

Oftast, vid den här tiden, brukar jag undra vart sommaren tog vägen, men inte i år. I år går allt långsammare. Och väntan känns ibland oändlig. Aldrig, åtminstone inte i modern tid, har väl så många gått och väntat på att något ska gå över. Aldrig har väl så många tummar hållits för att världen som helhet ska bli frisk. Och hel igen.

Aldrig har väl så många ljus tänts. I sorg och förtvivlan, men också med förtröstan och beslutsamhet i blick. För vi ska besegra det här. Vi ska komma ut på andra sidan. Vi ska kämpa sida vid sida - på lagom fysisk distans. Vi ska visa att egoismen kan ta sig i brasan! Vi ska visa att vi håller oss till rekommendationer och restriktioner för att rädda livet på så många som möjligt! Eller hur?

(Sven, vi ska rädda så många som möjligt, för att hedra ditt minne och visa vår tacksamhet för allt du skänkte oss med din varma stämma och insiktsfulla värme. Sven Wollter. En egensinnig skådespelare, väldigt engagerad kulturpersonlighet och en politiskt klart brinnande fackla. Vi saknar dig redan. Och alltid).

Och medan vi gör det ska vi mysa som om vi aldrig hade myst förut! Jag börjar med att visa er min tanke runt det här med adventsljusstake anno 2020. Strax kommer det in lite foton på det. Med vintage i fokus, såklart.

<3

/helena

ps Nej, jag tillhör inte dem som låter bli att säga något om valresultatet i "världens viktigaste land" på grund av att jag är missnöjd med utgången. Of course not. Nej, jag är bara en aning nedtonad på grund av att jag blir så infernaliskt trött på att så mycket fokus riktas åt ett håll. Visserligen ett viktigt håll, javisst, men det finns väl fler länder i världen? Eller? Det hela verkar ju varit/vara ett större spektakel i svensk mediacirkus AB än självaste mellon. 

Men visst är jag överlycklig över att demokrati, medmänsklighet, klimatfrågorna och kulturen ska sättas högre upp på agendan i det stora landet i väster igen. Dessutom är jag övertygad om att den erfarna, kunniga duon Biden/Harris kommer göra skillnad på ett avgörande och övertygande sätt. Hoppas bara att själva invånarna i "världens viktigaste land" sluter upp runt det och ger dem sitt fulla stöd och uppbackning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar