tisdag 17 november 2020

God Jul & Gott Nytt År-adventskalender

I bakgrunden; textilen med magnolior, som jag fick av mannen i födelsedagspresent en vår för några år sedan. Och framför den en av prydnadsfåglarna som jag använt till så mycket. Som prydnad, naturligtvis. Men också som rekvisita i diverse foto- och arrangemangssammanhang. Sedan tänka och fundera och fundera lite till och trycka lite i redigeringsprogrammet och simsalabim så bakas det hela ihop till ett enda lager både bildligt och bokstavligt. 

Gillar ju tanken med blågult, som en schysst färgkombo, men också som något som tillhör oss alla som bor och verkar här. Varje gång vi använder färgkombinationen i sant solidariska, mångkulturella och medmänskliga sammanhang är en vinst för demokrati och rättvisa, tänker jag.

Tänkte att kalenderkortet kan få fungera som ett roligt julkort att skicka. Gärna tidigt, innan allt kör igång på allvar. För här finns ju alla de förväntansfulla dagarna i december. Och där finns det nya året - 2021 - som vi väl alla hoppas så mycket på. Hoppas ska bli ett bättre år än i år.

Lite roligt att skicka ett julkort som ser ut som en adventskalender. Eller heter det julkalender numera? Tycker mig se det mer och mer i media och i alla reklammejlen fulla av ord på jul- som strömmar in just nu. Någon skrev till och med att deras julkalendrar började ta slut. Redan. Hej och hopp vilken efterfrågan det måste vara detta hemmysandets gyllene år

Alltså kan kanske min blygsamma version komma väl till pass? För visst går den att trycka ut och använda som adventskalender, om man vill. Men luckor och baksida får ni fixa själva. Eller om ni bara använder framsidan som en slags räkna-ner-dagarna-till-jul? Och-fram-till-det-nya-fräscha-hoppingivande-året - 2021!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Ni missade väl inte slutversionen av milky way-kortet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar