söndag 22 november 2020

Finns det en advent-verkstad?


Hej på er! Här pågår mys i kvadrat. Julkopparna har kommit fram - ja, redan. Och julmusik har spelats, både Elvis och Enya och mera sakrala saker som tonsäkra kyrkokörer. Och så klipps det en del. Inget klibbigt...

...klistrande dock, mer ett kallt konstaterande att vi måste köpa mer häftmassa. En seriös adventspysslare måste ha en massa massa. Häftmassa alltså. Fast det gäller att ha tungan rätt i mun, allt underlag tål inte att fästas på, en del ytor får fula märken efteråt. 

Här, på dörren till sovrummet, är det inga som helst problem att fästa upp något lätt, valfritt. Varför inte en tapetgran? Jag kom på den briljanta idén att hänga en av våra kära adventsstjärnor här, på dörren. På dörren mellan sovrum och kök, vilket gör att stjärnan kommer kunna svänga sig med att nästan befinna sig i två rum samtidigt. Det här fungerar ju bara med en elljusstjärna om det finns ett lämpligt eluttag i närheten, och det gör det här. Annars går det lika bra att använda en stjärna utan el istället. Någon fin i halm kanske? Eller klippa ut en i papper eller tyg. Eller varför inte använda en smidig batteridriven led-slinga runt valfri stjärna?

Angående själva "granen": Mannen klippte bara ut en enkel triangelform ur en gammal grön vintage-tapet. Och så satte jag upp elstjärnan uppe på den! På tavelkrokarna som redan finns där. Nu håller jag på att klippa ut lite fler saker att dekorera granen med. Några kul kulor kan det nog bli. I tyg. Vi får väl se när det blir klart.

Årets version på adventsljusstake har vi ju fusktänt för längesedan, som ni säkert kommer ihåg. Ångrar nästan att jag inte använde det femte lilla fatet också. För det känns som att vi behöver fler söndagar i advent i år. Eller hur? Någon kallade det till och med för novent. Pandemi-tider kräver extra mys. Och extra mycket ljus.

Det var allt från tomtarna i adventsverksta'n, för nu.

Och just det, finaste broderade helgkransen har ju kommit upp också. Den som Sigrid har gjort. Eller om det var Hilda. Min farmor alltså. Eller hennes syster. Någon flink kvinna var det i alla fall.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Gjorde ett adventskort till er också, liksom i förbifarten bara. På uppstuds, som jag brukar säga. Det är på väg in hit alldeles strax. Vänta bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar