fredag 13 november 2020

Här hemma - bakåt och framåt och...

Lägger årets rosa band bland de andra. Alla rosa, ändå så olika. Alla fina på sitt sätt. Lite som folk i allmänhet.

Dammar av en gammal favoritbok och hittar ett brev som jag hade glömt att jag hade gömt däri, från en vän som jag saknar. Någon som inte finns här bland oss längre. Äsch! Tappar novellsamlingen av Max Lundgren på golvet med en smäll. F-en också. Framsidan av bästa Per Åhlin fick sig en törn. Fatta, boken jag haft i min ägo i mer än tjugofem år, utan att åsamka den minsta skråma, blir i ett trollslag förvandlad till sekunda. Bläh och usch, så klantigt. Men men. Det är då, vid sådana tillfällen, du verkligen får upprepa för dig själv; stå för dina ord nu då - att du gillar patina, som du alltid säger... Men inte på just den här boken... Suck.

- Nu ser vi framåt, säger mannen med sitt smittande leende. Och jag tar en klunk c-vitamin till för att lura alla virus från att hitta längre fram och in i min kropp.

Mister du en vacker bok står dig ändå tusen och åter tusen miljoners miljoner åter!

Bläddrar i en snart antik Hem & Antik (nr 7/2010). Hittar böljande former och värme bland juldekorationerna. 

I love löv! I alla dess former och färger. Men det vet ni ju redan. Yesterday's news liksom.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Filmtips är på g. Några riktiga höjdare, åtminstone en riktigt riktigt bra - en fransk. Få se om jag får tid och lust i helgen, annars får vi ta det sedan. Borde nog bjuda er på ett eller ett par citat också, ur boken som jag just högläst klart för mannen. Nu ska vi försöka fundera ut vad vi ska högläsa härnäst. Kanske något franskt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar