tisdag 1 februari 2022

Då tar vi fram dammsugaren då

Fåglarna kvittrade så fort fönstret ställdes upp på vädring i morse. Fast de kanske kvittrar även när fönstret är stängt? Skojar bara lite med er och de små vingbeprydda. Det är klart att de kvittrar. Ljuset har återvänt, och till dess hjälp faller några lätta fjun från den mulna himlen. Iskristaller, som faller. Lägger sig platt en kort stund och väntar på sitt första spår. Från en skata, kanske. Eller en hund.

Vi la frö, här i vårt lilla hoppfulla karantänläger. Och pion. En hel hage också. Ord som rimmar på ljus, även om vintern vill stanna en stund till. Vi spelar scrabble, förstås, och jag tänker på vårstädning. Huh? Jo, haha, så här alltså; vårstädning är ju egentligen inte en så bra grej, om man väntar till våren verkligen har gjort entré. När knopparna brister och somlig grönska strör sina pollen, är det inte optimalt att vädra ut det gamla, det är bättre att göra det nu, när kylan biter alldeles lagom hårt i dammlager och bland kvalster-boningar. 

Dags att skaka soffkuddar och sopa upp de sista överblivna barren. Nu när längtan efter något nytt tar fart i takt med tidens kvittrande tick och tack för solens utökade timmar.

Läste någonstans om någon som inte tyckte om vår-hetsen, och jag håller med på flera sätt. Tycker inte det finns någon anledning att byta ut hela inredningen mot något ljust och fräscht bara för att diverse affärskedjor hoppas på det. Men något litet kan man ju alltid plocka fram, något som ligger i linje med känslan för grönt.

Det bästa sättet är att addera något du redan har. Plocka fram något grönskande att lägga till det som redan finns på plats. Ett grönt Upsala/Ekeby-fat, till exempel. Det kan i ett enda huj få det som nyss kallades julduk att spira med sprängkraft ända till vårens bristningsgräns är här på riktigt.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det var februaris allra första inlägg det, snart kommer nummer tre. Nej, först kommer tvåan såklart. Snart snart. Med vindens fart. Men den har ju nyss mojnat, säger ni. Jaja. Okej då. Fort i alla fall. Hyfsat snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar