söndag 6 februari 2022

Gjorde en pudel

Ni minns säkert att jag berättade häromdagen om hur jag gav mig på att göra ett logotyp-försök till Frölunda hockey. Det var ju ganska längesedan, som jag nämnde, över ett år sedan, som jag gjorde det. Och nu delade jag lite av det glada amatör-arbetet med er, bara för att Frölunda presenterade sin nya logga och profil precis dagen innan. 

Dagen efter jag publicerade några av mina tankar och laborerande bilder här på bloggen - runt de förslag jag gjorde då - kom tillbakadragandet av designbyråns proffsiga logga-jobb. Den massiva kritiken från fansen blev för mycket, tydligen. Och så där väldigt politiskt korrekt visade sig det nya inte vara. Plagiat, skreks det. Och någon tyckte att det påminde om väldigt fula och rent av antidemokratiska symboler. 

De gjorde en pudel, som man säger. Från klubbledningens håll. Och Frölunda hockey lovade bot och bättring och ett nytt försök med ett mer lyssnande öra mot medlemmar och fans. Göra om och göra rätt, och snyggare.

Så då gjorde jag det också - gjorde en pudel alltså. Hehe.

För det var faktiskt så, att när jag då för mer än ett år sedan, kanske till och med ett och ett halvt, satte mig ner för att kasta mig in i uppgiften att försöka bidra med något runt en ny profilering, gjorde jag ordentlig research först. Det framkom nog inte i inlägget häromdagen, då skojade jag mest bort det hela. 

Men visst satte jag mig in i färgkoder, historik och en massa logotyper. Läste och studerade djur av alla de slag i SHL. Faktum är att det bor många djuriska motiv på de isiga matchtröjorna. Åtminstone om man ser till alla lag överlag. Därför bestämde jag mig, då, för att det bästa nog var att undvika djur, och andra figurativa motiv, helt. Tänkte att det kunde vara kul att leka med bokstäverna bara. Typsnitten. Och färgpaletten. Mixa och matcha.

Men nu tänkte jag om. Gjorde en pudel, som sagt. Bokstavligen. (Även om det nog är uppenbart för alla som ser den att jag har noll koll på anatomin hos just nämnda hund).

Den här gången blir det bara ni som får ta del av mitt förslag, tror inte klubben med svansen mellan benen och sänkt svansföring skulle uppskatta mitt lilla skämt. Även om jag tycker den blev rätt bra ändå. Typsnittet satt som en smäck. Färgerna. Det gröna som bakgrund, gräset som ligger där under den smältande isen. Och så puckarna, pudelns kärna och dekorativa runda emblem. Lite is i magen. En söt nos. Och saken var biff! Eller snarare voff!

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar