lördag 19 februari 2022

Simmar lugnt

Småpysslar. Det är vad vi gör här hemma. Ett sånt trevligt och bra ord - småpysslar. Hemtrevligt, liksom. 

Gnolar. Ett mysigt ord det med. Gnolar när jag plockar fram fisken i kökshyllan. Smågnolar när jag fixar till en del andra vårdekorationer. Inga stora åthävor, mest småpyssel, som sagt. Vårtecken, vintage-tecken. Lite så.

Fattar inte hur tiden går, när man mest går runt och små-är. Ett par omgångar scrabble, har vi hunnit med. Vi la både start och vante i väntan på att femmilen äntligen skulle börja i morse, och så gjorde den aldrig det. Så snopet. Åtminstone småsnopet. Tremil är på något sätt inte lika storstilat för en stor och stark karl, antar jag.

Och ett Tre Kronor som devalverade sitt guldvärde till noll, och sedan blev fyra. Småsnopet. Fast Lasse i kassen var vass så in i vassen, särskilt när det kom till att fånga de där hala straffskotten.

Jaja. You win some, you loose some. Medaljskörden vi/de aktiva bärgat hittills är verkligen imponerande, inte bara småimponerande. Curling är ju the grej, hur spännande och kul som helst. Fullt av skottar och fyrfotingar och annat smådjuriskt. Älskar verkligen när det där mätinstrumentet kommer fram, när varje millimeter räknas. Ser ut som en slags grammofon-arm, en skivspelar-arm i megaformat.

Nä, ni märker säkert att jag inte har något vettigt att säga, eller det har jag, men orkar och hinner inte riktigt. 

Snart ska vi äta - fisk. Sedan blir det lite disk. Mer spännande blir det inte. Eller jo, det blir det nog. Vi har inte hunnit se veckans semifinal i På spåret ännu!

Simma lugnt. 

Och sköt om er.

<3

/helena

ps Har inte glömt att jag lovade er mer smått och gott snart. Små-lovade, det var väl mest vad jag gjorde, va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar