lördag 12 mars 2011

Bara ett glas till...


Ni som läser här lite mer regelbundet och ni som (har försökt) hänga med i mina uppdateringar och påminnelser angående den nu avslutade Mine-glastävlingen, ni vet att glasen inköptes för ett bra tag sedan i syfte att bli en bröllopspresent. Ni vet också att det inte blev så och varför. Ni som inte är inne här regelbundet får väl fortsätta att leva i okunskap... eller sätta igång och läsa ikapp! *ler*

I alla fall, till det bröllopet och till presenten skrev jag ett litet tal, nja, snarare ett par medföljande verser, en vers för varje glas. Nu vill jag tillägna mina fyra vinnare en glashyllningsvers var! För visst är det så idag- att man kan använda i stort sett vilken typ av glas man vill, till vilken dryck man så önskar? Idag behöver t ex ett vinglas inte ha hög fot. Så jag funderade vidare runt det här med att ha ett eget, unikt glas, till vilket man själv väljer dryck som man vill skåla i, beroende på smak, tycke och situation. Så håll tillgodo!


                                Höj välkomstdrinken!
                                Välkommen hit till er egen förfest
                                säger vi med unison glasklar röst!

                                 En lager på lager dryck, ur stopets djup -
                                 i goda vänners lag!

                                 Som en nedsköljd sommarnubbe
                                 med brännvin endast kryddad av livets egen salta sill!

                                 Till brädden uppfylld av en värmande vinterdryck
                                 Chokladpucko'boy!

Okej vi tar en avslutande femte vers också, tillägnad, inte bara vinnarna, utan alla som var med i utlottningen OCH alla er som tittar in här hos mig, ofta eller då och då!

                                  Idag viktigast av allt - ett bubblande lyckorus, just nu,
                                  ur ett skummande, skumpande glas!
                                  SKÅL!


så hörs vi snart.
/helena


ps Länkar inte till vinnarnas bloggar idag, eller igår, så lat är jag:), men kika gärna här på tisdagens inlägg, där finns länkar "under" varje namn. Utom Stina, som slank in precis på upploppet och spurtade sig fram i mål (ja, jag har tittat på för mycket tv-skidor den sista tiden) så jag har inte hunnit titta in hos henne ännu, till hennes vardagsrum, men snart så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar