måndag 28 mars 2011

Italian shoes?


Kom ni ihåg förra veckan när katten var i onåd? Nu har hon skött sig riktigt bra i dag,
 t o m så bra så att hon kan få skymta förbi lite i ett inlägg. *ler*

 Det var kärlek vid första ögonkastet mellan mig och den blå/vita skålen!
 Jag älskar alla detaljerna!

 Precis rakt ner i skålen, just där de första spröda salladsbladen brukar hamna, står en fåraherde med sin stav. Vid hans fötter ligger en kvinna, hon ser ut att vilja locka och pocka upp ett av de små lammen på andra sidan bäcken. Någon sitter och läser på en bänk lite längre bort. En hund går runt och viftar på svansen. I bakgrunden en ruin? Övervuxen av druvor? Jo, det ser ut så. Ett träd som skuggar sceneriet och över allt en himmel full av fluffigt blå/vita moln.

 Tyvärr har jag inte tagit någon riktigt bra närbild på mönstret och dessutom har det hela lyckats hamna upp och ner på fotot ovan. Med lite fantasi kan ni säkert föreställa er det, mönstret alltså. Eller så får ni väl klicka upp bilden och ställa er upp och ner... eller vänta tills jag lägger upp en bättre version. Valet är ert.  


Brukar ni också få en låt på hjärnan ibland? Ofta en irriterande låt? Ibland utan att ha den minsta aning om var den kommer ifrån? Som en blixt från en klar himmel, som det brukar heta. Plötsligt bara nynnar man på någonting. Kanske har man knappt en aning om vad det är. Det hände mig för ett par dagar sedan.

Plötsligt gick jag runt och småsjöng på den här gamla åttiotalshiten? med Mink DeVille?! "Fits like a glove" Jaså, verkligen? Ha, ha, ha
Copeland Spode's Italian England, står det under den blå skålen. Är ni med? Italian Spode's. Så fungerar alltså min hjärna... eller inte...Det var bara det. :)
så hörs vi snart.
/helena


ps Kannan som skymtar där i fönstret är så där härligt sliten, med ålderns rätt, sprickor i botten, skavd runt kanterna och lite missfärgningar. Allt adderar till dess charm, tycker jag! Gustafsberg 1916 stämplat i botten. Den naturligt sköna 95- åringen, kostade 20 kronor och bara väntar på att få fyllas med ett vårgrönt blåbärsris!

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för det fina glaset som kom härom dagen! Vilken vinst! :-)

    SvaraRadera
  2. Varsågod! Vad bra att det kom fram, helt och fint, hoppas jag? En och annan god dryck tror jag att du ska få njuta av, ur ditt alldeles egna glas! Även om det inte är helt lämpat för heta drycker eller diskmaskinsdiskning... men är det ett litet vardagskonstverk så får man väl stå ut med lite handdisk. :)
    /helena

    SvaraRadera