onsdag 2 mars 2011

men hon är ju från BRD


Detta är historien om den lille gullige gossen, på kälken, som stal mitt hjärta! Och berättelsen om varför hon är mitt, hittills, enda Tradera-köp. Ja, ni ser ju själva att de ser söta ut tillsammans, även om hon har hamnat lite i bakgrunden på just den här bilden. Okej, till saken: På en auktion för något år sedan fick jag syn på den lille pojken och hans kälke. Jag föll handlöst för den lilla röda munnen, den i vinden fladdrande halsduken, den gulliga mössan med tofs. Ja, hela "kitet", helt enkelt. Problemet är att jag alltid har sett mig som en sakälskare med urskiljning!? Alltså jag brukar inte falla för saker som "bara" är till prydnad, utan praktiskt syfte. Visst har jag många små sköna fynd här hemma, men det är mest vaser, lampor, fat och ljusstakar etc. Den lilla Goebel-gossen blev jag i alla fall störtförälskad i! Jag bara visste att jag måste försöka ropa hem honom, så några (för många) hundralappar senare var han min. Jippie! Visst är han bedårande?


Kort efter den auktionen, så satt jag här hemma och surfade runt. Av någon anledning så hittade jag en Traderaauktion, med en "vinterklädd flicka med fågel", jag blev till mig för jag var säker på att hon skulle bli en "perfect match" till min lilla sportlovspojke. Jag blev jätteglad när jag vann och hon blev min för mindre än en hundring! Döm om min förvåning när hon kom hem och ingenting verkade passa ihop?! Som ni ser på bilden ovan är hennes huvud ungefär dubbelt så stort som hans! Och det jag trodde var exakt samma färgnyanser, är helt olika toner av rött och grönt. Visst, hon är också en Goebel-figur, men hon är märkt med West Germany, han kommer ifrån Germany... alltså är de inte ens i samma ålder. :)

Jag gillar dem ändå, båda två, men jag tror att jag skall fortsatta göra mina fynd "hands on". Jag tycker bäst om när jag får använda lite fler sinnesintryck när jag skall handla. The old fashion; vrida & vända, är nog mer min melodi...
:)

så hörs vi snart.
/helena


ps Nä, jag är inte färgblind... men kanske lite för ivrig ibland. *ler*

2 kommentarer:

  1. Rara båda två. Konstigt ibland när man inte riktigt kan förklara varför man faller för något.

    SvaraRadera
  2. Maria: Ja, på något sätt är de söta tillsammans, fast de inte ens är halvsyskon. :)
    /helena

    SvaraRadera