lördag 26 mars 2011

en timme i tankarnaEn tanke i timman, så trögt känns det ibland, men förhoppningsvis finns det en tanke med timmen.


vi hörs... om några timmar
:)
/helena
ps För er som har mycket tid på händerna, som det heter på ren & skär svenska, kan jag rekommendera en googling på Daylight Saving Time, som det heter på engelska, där kan ni bl a läsa om den amerikanska påminnelseramsan: spring forward, fall back. Eller läsa den här tidlösa? dikten.

4 kommentarer:

 1. Tack för finaste kommentaren hos mig häromdagen!
  Tror aldrig jag blivit gladare när jag loggat in än när jag såg din hälsning.
  Kul också att hitta till din blogg.
  Med tanke på timmen vi förlorar imorgon måste jag säga att trots att det bara är en timme så tycker jag det känns som flera. Är ju en ständig tidsoptimist och att förlora en timme det gillas inte ;-)
  På återhörande/seende!
  Victoria

  SvaraRadera
 2. Victoria: Slumrade till en stund under Earth Hour, sedan gick det inte att somna om... förrän vid tvåtiden, vaknade en timme senare och då var klockan fyra... Jag gillar inte heller den ekvationen. :) Kul att du tittar in. Vi ses!
  /helena

  SvaraRadera
 3. Hej Helena!
  Jo, man måste kolla de avslutade auktionerna så man håller koll på prisläget... som ju varierar under året. Förra året var april rena shoppingreafesten :)
  Jag gillar Earth Hour... tycker den sätter spår i tanken som håller i sig ett bra tag efter, i alla fall i vårt hus. Och en smidigt sätt att ge barnen en insikt i el o miljö som de lätt köper.

  Sen den där andra timmen som vi blev av med. Önskar att sommartiden ville stanna för gott :)
  Ha en skön kväll!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 4. Cecilia: Jag hoppas och tror att du förstod att jag skämtade om Tradera-auktionerna? Jag är den sista man ska ta råd av när det gäller nätauktioner... se själv om du inte tror mig i inlägget "men hon är ju från BRD". Jag vill gärna känna på sakerna, vrida & vända, liksom. Därför älskar jag mina "på-landet-auktioner". Var förresten på en i fredags, tror bestämt det gick någon del picknick under klubban, minns tyvärr inget pris, men det var definitivt mer än 1kr... :)

  Earth Hour är en riktigt bra tanke! 5 miljoner svenskar hade tydligen släckt igår, inte dåligt. Minns för något år sedan när "kraftlösa" timmen sammanföll med ett poesi-event som mannen skulle hålla i, jodå, de släckte och läste med bara en kandelaber på scenen. Så det är inte bara en bra och lärorik idé, utan mysig också.
  :)
  /helena

  SvaraRadera