söndag 26 februari 2012

Jag är kär i en lemur!


"Madagaskars varierade växt- och djurliv är unikt. Världens fjärde största ö hyser fem procent av världens alla arter. Åtta av tio finns bara här. Många miljoner års isolering från det afrikanska fastlandet har gett evolutionen fritt spelrum." Citatet är hämtat från svt.se


Det är inte så vanligt att jag tar mig tid att titta på naturfilmer på tv, vilket kanske är lite konstigt med tanke på att jag älskar djur! Men tiden är inte obegränsad som ni vet, mina vänner. Vad glad jag är att jag fick ett ryck och bestämde mig för att titta på de tre avsnitten om Madagaskar och dess fantastiska djurliv! Tyvärr sändes det sista avsnittet i kväll. Tyvärr för er som har missat dem. På play visas i alla fall del 3 en vecka till! Jag har spelat in kvällens avsnitt, så jag behöver inte oroa mig... att jag skall missa ett sista rendez-vous med en lemur. Eller två eller tre. Visste ni att det finns massvis med olika lemurvarianter? Och att de bara lever på just Madagaskar?


Åh, vad skulle jag inte ge för att kunna åka på en lemurtur! Och tänk att få träffa indri'n, ännu en makalös Madagaskarindivid! Där i regnskogen finner man den svingande sin långa, slanka kropp mellan trädtopparna. Men som många av arterna på denna stora afrikanska ö är indri'n hotad. Så kanske är det trots allt bäst att njuta av deras sällskap via tv-rutan -  då stör man dem i alla fall inte personligen.




:)
/helena


ps Mina salta och söta och peppriga australier är inte så dumma de heller. Jag hittade dem på Myrorna för någon vecka sedan. 25 kronor för setet. Som hittat! Men jag har ingen aning om hur gamla de är. Både Koalan och Kängurun verkar alldeles oanvända. De har ett sådant där korklock undertill. Men jag har, som sagt, ingen aning om de har någon ålder alls eller om de är nytillverkade i retrostil? Om de är tillverkade i själva "moderlandet" eller någonannanstans? Turistsouvenir? Ingen aning. Någon som vet? Jag vet bara att de är söta! Och det räcker en bra bit, ja, faktiskt nästan hela vägen till Australien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar