onsdag 4 april 2012

Gussilago


En programledare är kanske aldrig bättre än sina gäster? Den tanken slog mig när jag såg Jessika Gedin intervjua Jonas Hassen Khemiri i förra veckans Babel. Hans svar var knivskarpa och av följdfrågorna att döma verkade det som att också programledareggen hade blivit vässad. Följdaktligen? Jag saknade inte Daniel Sjölin just då i det ögonblicket. Att Khemiri dessutom hade en osedvanligt bra dag, enligt honom själv, gjorde säkert inte saken orden sämre.


Det råder verkligen ingen brist på 'läsbart material' här hemma, hm, och ändå funderar vi på att ta en tur till biblioteket i påsksnögloppet? Skulle vara kul att bara strosa runt där inne i de nyrenoverade lokalerna, om det sedan slinker ner något läsvänligt i kassen så... Visserligen går det ett envist, elakt? rykte som hävdar att det nya biblioteket i vår lilla stad är såå ljust & fräscht att det känns som att befinna sig i en steril operationssal därinne. Och jag som tycker bäst om när böckerna får bo i murriga kvarter. Jaja, får väl ta solglasögonen på mig då kanske, för det rätta ljusskygga stuket. Men enligt alla prognoser slipper jag tydligen att ha dem på utomhus i alla fall. En enkel biljett till omvända världen tackar jag sällan nej till.

Kul att återse en gammal deckarbekanting i kvällens avsnitt. Elisabeth George - still going strong - om jag har förstått det hela rätt. Den som lever och slår på Babel får väl se. Så då gör vi väl de'.



vi hörs, efter bokbabblandet.
:)
/helena





ps En gång i tiden när jag jobbade i affär, 'ögonaffär', så skyltade jag med "Ett öga rött" och i bokhyllan ligger ett otittat ex. av filmen. Men efter den spirituella intervjun blev jag verkligen sugen på att ta mer del av Khemiriska'n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar