tisdag 17 april 2012

Tumme upp & tumme ner


Vi skulle göra ett par ärenden idag. Ett par tråkiga och ett roligt. Efter dem åt vi ett så onyttigt mellanmål (billig, god mjukglass på MAX, med krämigaste kolasåsen till) så vi kände oss tvungna att ta en liten promenad efteråt. Och så kan man, läs jag, alltid roa sig med att lufta kameran - om jag hade haft den med vill säga! Så jag ber om ursäkt, i förväg, för usel och ibland urusel bildkvalité. Häng mé ändå vetja!


Det första jag fick syn på var ett alldeles runt träd.


- Måste gå lite närmare, viskade jag till mannen. Inte för att jag är något större fan av rådbråkad naturlighet, men man kan inte annat än att fascineras över RUNDheten! Finns det mallar att klippa efter? Stooora, ruuuunda öööögoooonmått kanske?


Borde inte gatan heta Puckelgatan i så fall?

Precis när jag höll på att sila myggen och insåg att jag ätit för mycket mjukglass för att få ner en enda kamel till, precis då sparkade en liten hjälmbeprydd pojke förbi på sin cykel;


- Vad tar du kort på? Himlen eller? undrade han.

Det är i sådana stunder man inser att inte ALLA står med någon typ av kamera i högsta hugg, upp mot en tegelvägg, en vanlig måndag i april, i en alldeles lagom stor stad.
ALLA kanske inte ens har blogg?!??

:)

 Här! hittade jag en rolig, lång och uttrycksfull lista, på tal om myggor & kameler & sånt, kanske hittar ni något om rävar där också? Han bodde nämligen där - sparkcykelpojken - i kvarteret Räven. Sa han i alla fall.

Och vad är det med mig och graffitismyckade elskåp egentligen?


Snälla, säg att det är en morbid mobilkamerasjukdom som går att bota?
Men visst är det fint?


Tänk att mitt i ett vanligt villakvarter, nåja lite finare villakvarter, kan man finna en butik. Kul tyckte vi - eller kanske mest jag då.


Jag blev så till mig över idyllen där så jag fyrade av en av dagens två misstagsbilder...


...eller är det ett misstag egentligen? Mannens bakficka med tillhörande plånbok fotad strax utanför en affär.

Tur för honom att de inte har öppet på måndagar. Om man inte kan komma överens om något annat då alltså. Enl.skylten ovan där.


 - Lille katt, lockade jag, men den verkade vilja stanna där...


...på ICA:t, tillsammans med de andra katterna och en och annan Viola.


Isabelle, en annan Dos-pingla ville bjuda på kalas!


Eller en förresten - jag har nog aldrig sett så många Isabellor på en och samma gång. Inte ens i en Tomas Ledin-sång.


Se där - lite sköna stickers! De översta alltså. My favorittyp of rökning -
the non smoking kind!


Och my kind of nyheter - yesterday's!

Åh, den där båten igen. Är den överallt? Mannen hittade en kul pocket på Emmaus för en tia tidigare på da'n, men den Titanic-båten var nog inte riktigt likadan.
Och så Strindberg då. Överallt denne Strindberg, som dog en ganska kort tid efter att den stora båten sjönk. Tydligen var Titanics öde något som fick Strindbergs då redan sköra hälsa att vackla ytterligare. Han klädde sig till och med i sorgkläder de där olycksaliga aprildagarna för exakt ett sekel sedan.
" ...  TRYGG FÄRD. Reklambild för Atlanttrafiken vid 1900-talets början. De nya kraftfulla ångfartygen skulle förena den gamla och nya världen. Handslaget symboliserade förtroende och lovade trygga transporter ..."


Trygg transport var det ja. Vilken av de där grå-blå vinterhjulångarna ska jag ta?


En stund innan jag klev in i rätt fordon, med rätt nyans, studerade jag den här skylten en stund. Kanske vore något? För handen på hjärtat, vem behöver inte lite mer av denna sunda treenighet? Strindberg verkar definitivt ha behövt en tesked balans, en matsked harmoni och ett par skopor lugn. Minst.


vi hörs.
:)
/helena


Uppdatering: Tydligen har det hunnit bli ny dag?!? medan jag satt här och pysslade med vad jag trodde var ett måndagsinlägg. Det bidde - tydligen - ett tisdagsinlägg då. Okej, då är den där lilla butiken öppen idag i alla fall. *spanar mot mannens bakficka*


ps När jag upptäckte den andra misstagna bilden - då såg jag bara rött. Men det är väl ändå inte mitt fel att mannens mobil är så oduglig och ofokuserad - så att den söker upp min tumme? Jag är ju alltid skärpt i alla fall. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar