torsdag 19 april 2012

Pigga färger


Jodå, efter en måltid, tillagad med kärlek och goda kryddor (tack Älskling!), känner jag mig lite bättre. Trummisen därinne kanske känner sig färdigövad inför den kommande världsturnén nu? Hoppas inte det är inplanerat något spelningsdatum i min lilla stad bara.

Och kaffe. Kan huvudvärken gå över bara av att läsa om kaffe? I så fall blir du säkert, också, botad av att titta in, här!, till Jenny. Och, här! hos en annan kaffemoster-Jenny. Hon blir nog glad om du kikar förbi, för hon vill ha sällskap till kaffet!

Så här sitter jag nu, klarvaken, efter en alldeles för lång dag och för mycket kaffe. Tur att det finns en och annan fin blogg att studera - i väntan på att ögonlocken ska börja vackla.


:)
/helena



ps I den pigga ögonvrån såg jag en så fin dokumentär tidigare ikväll. Eller egentligen såg jag den bara med ett öga - eftersom jag strosade runt på en elektronisk favoritrunda samtidigt. Men i alla fall, visst var det Vincent som skymtade förbi? (förresten,var det inte samme skådis som spelade den bloggande Sherlock H som gestaltade konstnären? Han med det märkliga namnet?) Vilken tur att han skickade så många brev till sin bror, annars hade vi aldrig fått veta så mycket om honom. Hittar tyvärr inte denna konstnärliga kunskapsdokumentär på play. Det blir till att sätta deveden på inspelning; klockan 13.00 i tvåan, nu på fredag, enl. tablån.

Hur mycket tid som än förflutit och hur många bilder som än flimrat förbi mina blåa två, så kommer han alltid att förbli min första bildkärlek. Kärleken till de starkaste av kulörer! Och uttryck! Det är något bortom myterna och den eventuella galenskapen som har etsat sig fast - hela vägen från hornhinnans frontplacering till näthinnans bakre domäner.

Så mycket mer än solrosor. Så mycket mer! Som natthimlar. Jag säger bara natthimlar! Och tackar den lyckligaste stjärnan för alla färgglada & billiga prisvärda loppissubstitut! För oss som inte har råd med en äkta van Gogh alltså. Jag antar att vi är ett par stycken. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar