fredag 7 december 2018

Dagsfärskt


Hej. Det är mörkret som talar. Mörkret som faller lika hårt varje dag tills det vänder. Dagsfärska tankar tar form här, lite som nattknådade limpor i sina dunkla morgonugnar. Pinsamt pinfärska tankar. Utan censur. Utan bravur. Utan bakpulver. Platta tankar. Med dåligt bäst-före-datum. 

Sitter uppe och suddar. Skriver, skriver, suddar, suddar och lägger till och suddar igen. Funderar på orden. På framtiden. På orden. Och bilderna. Och livet. Och livet. Och kärleken. Och kärleken till livet. Kärleken till orden. Kärleken till hela skiten helt enkelt! 

Funderar på att move on. Gå vidare. Söka andra kommunikationsvägar. Funderar på att skippa det här med att blogga, igen. Inte för att jag inte hinner, inte den här gången. Eller orkar. Eller vill. Mera för att det känns som att det börjar bli dags att gå vidare. Jag kommer inte uppgradera till ett modernt blogg-/hemsidesformat, nej, det vill jag inte. Vill inte äga en egen domän. Vill bara inte. (Vill tydligen hellre ägas av Google...). Vill bara tjurigt, hårdnackat hålla kvar vid det här gamla, uttjänta sättet att publicera bilder och ord tillsammans. Och det fungerar ju inte så bra längre. Håller inte riktigt. Och jag kommer inte skaffa en instagram-app till familjens enda smarta telefon. Nej, det är inget för mig. Podd då? Nej, vill inte. Vlogg? Nej, vill absolut inte. Youtuber? Hahahahaha, skämtar du?!? Världen äldsta, mossigaste Youtuber! Ja, det kanske vore något... 

Nej, allvarligt talat.

Det var bloggformatet jag en gång föll för. Mest vintagetankar i mitt fall då. Och jag gillar det fortfarande lika skarpt. Och tänker att på ett sätt är det kanske ingen idé att sluta, verkar ju bara som att jag faller tillbaka in i det ändå. Gillar det kanske fortfarande för mycket för att kunna sluta? Har ju försökt göra det ett par gånger tidigare...

Hey, återfallsbloggare, det är jag det. ;)

Får väl fundera ett varv till. Men hey, gråt nu inte över spilld mjölk och över den framtida stora förlusten av och saknaden efter (ironi-skylten hålls stadigt uppe här!) mina pixliga, murriga vinterbilder, för vi ses säkert alldeles snart igen. Säkert redan imorgon eller så. 

Önskar er en riktigt bra slutkläm på arbetsveckan & en lika bra start på helgen, i vilket fall som helst.

<3
/helena 

ps Har bläddrat fram till den tionde i blädderkalendern för länge sedan. Bläddrar mig alltid fram till något bra. Tar stora tidsskutt ibland. Från personliga, privata små eller stora högtidsdagar till datum som engagerar och angår oss alla. Eller åtminstone borde engagera och angå oss alla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar