fredag 21 december 2018

Mersmak för träsmak 4


Vi river väl av fredagens lilla eviga kvinnor-text när vi ändå är igång va?

Dags för en av de mysigaste helgerna på hela året, när juldagarna ligger placerade som de gör just i år alltså. För det är dagarna innan jul jag pratar om. De kan vara de mysigaste av de mysiga! Om man har lite tur med hälsan och har förmånen att få vara omgiven av dem som man helst vill vara omgiven av.

Och om man låter bli att steka egna köttbullar - om man nu inte tycker att det är världen kuligaste grej att trilla köttfärs i timtal då. Om man låter bli dammråttorna som dansar längst in under julbordet - om man nu inte älskar att dansa långdans med just snabeldraken, vill säga.

Gör det roliga först! Och kolla sedan om det finns tid över till att städa lite extra. Eller trilla lite extra. Det är, som vanligt, mitt bästa tips.

Från mig (och mannen!) till dig (och dina näraste, käraste!) - Goda dagarna-före-dagarna-dagar!

<3
/helena

ps Nej, det finns inget Mersmak för träsmak 3. Åtminstone inte än. Men det finns originalet, så att säga. Och Mersmak för träsmak 2, från torsdagen. Och så det här inlägget då, det som vi befinner oss i slutet på precis nu. Med fjärde ljuset tänt måste det förstås kallas för 4. Trean får komma senare. Man behöver, som sagt, inte alltid göra allt i "rätt" ordning.

Trätärningar. Ett annat bra sätt att använda spillvirke. Gillar mina vintage-tärningar stenhårt. Lite vinda, lite skeva. Med ojämna "ögon" på. Inga mitt-i-prick-prickar, bara charm rakt igenom. Såg någonstans i någon ögonvrå att Granit säljer trätärningar, om man inte hittar några bra vintage-varianter. Fast det finns säkert pricksäkra fyrkanter att köpa hos någon annan lagom stor butikskedja också (som de snabbt som ögat brukar påpeka på SVT). Fem små tärningar är ju allt man behöver - för att göra något riktigt julkul - Yatzy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar