torsdag 20 december 2018

Mersmak för träsmak 2


Ljustårta. Så tror jag den hette - en av ljusstakarna som Erik Höglund designade för Boda Trä. Kul namn, på en ljusstake som i formen påminde om ett tårtfat fyllt med hål.

Kom att tänka på att jag glömt rekommendera er som, liksom jag, läser månadsmagasin en aning sporadiskt, att läsa artikeln i Scandinavian Retro nr 5 2018, som handlar om att glaskonstnären Erik Höglund faktiskt arbetade med andra material än just glas. Kunde konstatera, när jag ögnade igenom några av de träföremål som han står bakom, att det nog är mer än en gång man ratat någon lite småtråkig, synbarligen alldaglig träljusstake på loppis eller auktion, utan en tanke på att det kunde vara ett Erik Höglund-alster. Där får man kanske omvärdera de sakerna en aning...

Han började tydligen sin "träiga" designbana med vardagsföremål till eget husbehov. Sängar till barnen och sådant. Bra grej, att se om sitt eget hus och därigenom låta andra ta del av ens kreativa frukter.

Nr 5 2018 och andra äldre nummer av Scandinavian Retro finns att köpa i deras eminenta webbshop. Om ni behöver läsa ikapp något om Erik Höglund eller annat, tänker jag.

Retrotidningar står kanske inte allra högst i min läskurs, jag lutar mig mer mot det antika där. Men har man bara tid är det självklart intressant att ta del av ALLA typer av, mer eller mindre, gamla grejer som finns där ute!

<3
/helena

ps Förr (för länge länge sedan;) kunde jag - helt utan dåligt miljösamvete eller någon större klimatreflektion - prenumerera på en fyra, fem glossiga magasin. Idag skulle jag aldrig tillåta mig (eller plånboken) att göra så. Därav mera sporadiska magasinsinköp. Ibland, om man har tur och tajming, går det ju dessutom att hitta fräscha ex av någon åtråvärd bläddertitel hos second hand-affärerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar