måndag 10 juni 2019

Där for de förbi...


"Enligt fotoreportaget i tidningen Se 1942 gick det då 'sju flickor på varje ungkarl' i Borås. Vad de alla egentligen spanar efter vet vi egentligen inte. Och flickorna är bara sex."

Kul kul. Och fullt av kvinnokraft! Kan det finnas något bättre sätt att starta en ny vintage-vecka på? Nej. Kort och gott; nej. Åtminstone enligt mig.

Eller retro-veckan då. För bilden hittade jag i Scandinavian Retro nr 2/2019. Och däri finns också en stor retro-guide till alla smultronställen fulla av gamla och halvgamla saker här i vår bygd. Och nya saker i gammaldags stil också förstås.

Och vet ni, jag tror faktiskt att jag vet vad de spanar efter... Alla röda och mindre röda helgdagar som bara for förbi...

:)
/helena

ps Såg en så bra artikel med presenttips i second hand- och antikanda för ett tag sedan. Inför den stora vår- och sommar-presentsäsongen som nu har kommit en rejäl bit på vägen. Där fanns tips om vad du ska tänka på när du köper begagnat av bättre kvalitet. För att det ska, så att säga, hålla för att ges bort. Sedan berördes också det faktum att det inte alltid känns passande att ge bort något som redan är använt. Ibland är det trots allt bäst att köpa något nytt - och då kan det vara bra att ha i åtanke att det du köper gärna ska hålla i flera generationer framåt, så att det helst kan förvandlas till en second hand-sak med tiden.

Och då, när jag läste den informativa artikeln, kom jag att tänka på ett komplement. Att köpa gåvo-föremål i gammaldags stil. Och framför allt att köpa presenter som informerar och påminner om sakerna med patina.

Och det är här jag knyter ihop säcken genom att återkomma till Scandinavian Retro, för jag tycker att deras webb-shop är oslagbar vad det gäller lagom nostalgiska presenter. Pussel med grytlappar. Boken om Stig Lindberg. Boken om Upsala-Ekeby. Marianne Westmans handduk för små smutsgrisar. Och Astrid Sampes Perssons kryddskåp. Mumin-kasse. Mumin-paraply. Med mera med mera. Sedan är det ju en utmärkt - och informativ - idé att köpa ett par gamla nummer eller kanske en hel prenumeration i present också.

Allra hetast, bland de potentiella gå-bort-paketen som presenteras just nu, tycker jag är sällskapsspelet När då då? Där det är upp till bevis om du kan dina prylar, personer, händelser och platser. Känns som en riktig semesterpresent. Och så klassiska klippdockor då. För vem kan motstå dem, liksom?

Sedan finns det förstås andra antik- och vintage-tidskrifter som också har bra nätbutiker. Bara att söka runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar