onsdag 19 juni 2019

High 5! vintage - En midsommarnattsdröm


Jag tänker mig att han vankar av och an. Otåligt. I väntan på att dagen ska gry. En ny dag. Följt av en lång, ljus kväll. Och en evig natt. En ljummen natt, med dimman tät runt grönskans fötter. En natt full av drömmar.


Sju sorters slipsar har han. Nej, fler förstås. Många fler. En för varje dag i almanackan. Och en för varje natt...


Här är midsommar-gåvan han ska skänka henne. Hon med stort H. En evigt blommande gåva. Naturligtvis.

"... Cool dewy morning,
Blue sky at noon,
White mist at evening,
And large yellow moon ..."

Han övar på Shakespeare ett slag, sedan kastar han den ifrån sig. Han vill tänka framåt. Se en framtid för dem båda. Han lyfter försiktigt upp boken med alla älvorna. Det är höstens älvor. För hösten kommer snart, det går med vindens fart. Det vet han (trots att han lyssnar mer på Lennon än på Ledin...).

Han läser The Song Of The Rose Hip Fairy, av Cicely Mary Barker, högt för sig själv. Stänger sedan den lilla boken varsamt, för att långsamt börja klä på sig och ge sig av mot den blommande festen som snart ska ta sin början.

Han nynnar på vägen ut. På små grodorna, små grodorna är lustiga att se.

<3
/helena

ps Inspirerad av mig själv. Hur mycket hybris kan man ha? ;) Kommer ni ihåg High 5! vintage - Efter Oscarsgalan? När hon precis kom hem efter en lång natt? Här tänker jag lite samma, fast tvärtom. Att han är ivrig att komma iväg. Till sin midsommarfest. De fem vintage-tingen får ni själva tänka ut. Eller om det är sju?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar