torsdag 6 juni 2019

Helgstämning


Vad gjorde ni på Världsmiljödagen då? Handlade er mat i medhavd flergångskasse? Tog cykeln? Lät bli att handla något onödigt? I så fall är det bara för mig att säga Grattis och erkänna att ni är mina övermän. Överkvinnor. Själv åkte jag både bil och köpte något onödigt och glömde att ta med kasse till affären.


Men det fanns gröna ljusglimtar. Genade över kyrkogården på vägen hem från second handaffären. Sökte förgäves efter riktig skugga. Även om den stora kastanjen aldrig gör mig besviken. Som ett stort, grönt paraply. Eller parasoll då.

Naturligtvis fick jag med mig ett julnummer hem, med några år på nacken. Finns ju inget bättre än att läsa om julgranar och juleljus i värmen. Svalkar nästan bara genom att bläddra i den. För det finns förstås snö mellan sidorna. Drömmen om den vita julen lever vidare året runt.


Köpte en gul bok till mannen. Och en blå till mig. Fast jag har redan börjat tjuvläsa i hans - och det har han också. Den handlar om en spännande och svår typ, som tydligen inte är ett fantasifoster utan en högst verklig människa. Där ser man.

Den blåa boken känns osannolikt passande för dagen, men det får vi prata mer om en annan dag, när jag har hunnit läsa lite mer i den.


Nu får ni nöja er med en svartvit titt in i retroköket.

Mannen och jag önskar er en kul gul dag. Och behagligt blå.

<3
/helena

ps Älskar när man hittar lite smått och gott. En tidning här, en bok där, en pin eller två att fylla på mannens samling med. Och så något runt och grant, som jag visar er senare - om ni är snälla. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar