torsdag 20 juni 2019

High 7! vintage - Glad Midsommar!


Det blev inte sill till middag. De små, rara fiskarna får visst vänta med att simma ner i magen. Det blev något helt annat. Kroppkakor. Kroppkakor byggde denna småländska kroppshydda. Lite så. MYCKET så. ;)


Påtagligt plåtskadad snygg-patina! Soltork - sicket rackarns vackert ord. Och sju sorters blommor direkt mot huden, mmm.


En enda blomma gör väl ingen midsommar? Nä. Eller jo. Om den är alldeles rätt. Och makalöst välplacerad.
  1. Plastbanta bör man, men något blått måste man ju bara ha. Och varför inte då ett antal blå "pärlor" trädda på tråd?
  2. Allt kan bli smycken. Allt. Allt möjligt kan bli broscher med hjälp av en stor och säker nål. Ett strå vassare än det mesta, är det runda halm-hänget. Som kan bli ett lysande smycke på din bröstkorg. En strålande halm-sol. Strå-lande.
  3. Blomsterflickan på det gamla trycket. En favoritflicka! Exakt hur många små knoppar hon bär på i sitt förkläde, kan vi bara gissa.
  4. Plåtburksblommor doftar kanske inte så jättemycket, men de sprider desto mera glädje genom många årtionden bakåt. Och framåt.
  5. Det är ju bara en halvgammal trägalge... Nej, den är så fin. Soltork, soltork, soltork, soltork!
  6. Tvättpelaren. Den ärvda. En sprucken klenod. Ommålad och grann och dan. Vackrast i våra ögon. Som dessutom funkar världsbäst som piedestal.
  7. Klänningsblomster från Indiska, i någons första hand. Sedan via Erikshjälpen, i min andra hand! Eller om det är en tunika? Tror det. Tycker bättre om tunikor. Eftersom de innehåller ordet unik!

Med detta önskar mannen och jag er den bästa vintage-Midsommaren ever!

<3
/helena

ps Såg ni Nils? Och Gösta? Alla vi som inte bor i Dalarna måste ju också bara få se Väder-Nils i sitt esse, tänker jag. En riktig väderpoet. Och Gösta är ju - också - söt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar