söndag 2 juni 2019

High 5! vintage - Den ultimata utflykten


Gott kaffe och en god bok är förstås självskrivet.


Och trevligt sällskap.


För säkerhets skull få man nog ta med sig en aning grönska ut också. Den biologiska mångfalden är trots allt rejält hotad.
  1. Handmålad blåklint. Små tavelblommor som är lätt att hitta och plocka med sig hem från vintage-världen. Kostar oftast inte några pengar alls. Bara en Astrid eller två.
  2. Böcker med patina. Svårlästa och svårbläddrande, men ack så sköna att vila ögonen mot.
  3. Kopparkannan med en kotte uppe på locket. Har dock aldrig haft kaffe i den, men ofta något blommande.
  4. Kurre. Ekorren i lera. Den är så välgjord, förmodligen av någon helt okänd talang. Fångade den för länge sedan, tror det var på Myrorna.
  5. Korgen. Med en blek blyertspenna har någon skrivit 10 kronor undertill. En rejäl cykelkorg kan fortsätta göra nytta långt efter att cykeln fått slutgiltig punktering. Den här är så välanvänd. Numera är det ofta tidningsmagasin som bärs runt i den. Gärna antika tidningar, eller åtminstone tidskrifter som behandlar de redan använda tingen med stor respekt.
Men tyget då? Ja, det är fint. Väldigt fint. Vänta bara, så ska ni nog få se det i sin fulla, utsträckta glans. En liten stuvbitsgardin som jag ska få flyga upp på köksbordet en vacker dag.

Kommer sommartid (Hej sommartider!), kommer säkert många små överblivna tygbitar att förvandlas till grönskande glada sommardukar, där ute vårt avlånga sommarland!

Hej utflyktstider!

<3
/helena

ps Nu är ju mannen och jag inte så där superbra på att baka och dona och packa och få med oss allt möjligt ut. Vi tycker ju om att göra saker lite spontant. Bara ta en tur, liksom. Gärna greppa en togo-kaffe på vägen bara. Ajabaja, engångsmuggar! Men vi brukar i alla fall försöka använda engångsmuggarna två gånger... Och i bästa fall kommer vi ihåg att ta med oss termosmuggarna hemifrån. Men visst är det skönt att slippa diska när man kommer hem? Den ultimata (vintage-)utflykten är snyggare än praktisk. Jaja, man får väl kompromissa lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar