söndag 15 december 2019

Mitt i julstädningen...


Böcker är så bra att ha, på alla sätt. Som piedestal är de superbra, till exempel. Jag ställer allt möjligt på bokhögarna. Bästa sättet att få precis rätt höjd på allting. På lampan i fönstret, till exempel. På allt, helt enkelt. Här har vi en trave riktiga snygging-böcker. Nästan för fina för att agera hylla. Men, men. Ibland funkar gamla böcker bättre på nyare sätt än bara som mossig läsning. Även om jag givetvis älskar mossig läsning! Det är ju iofs bara att lyfta ner krukan/lampan/vasen/tomten och greppa en bok i piedestalhögen och börja läsa, om läslusten skulle falla på akut, menar jag.


(Här ska jag strax skriva något om att det inte handlar om riktig julstädning här, snarare om omarrangering och så, men först "måste" jag hjälpa mannen med att få en perfekt ren och väldoftande rygg... Jobbigt ju, att tvåla in en älskad tavla. Ryggtavla. Stay tuned... Så där ja. Ren och fin och glänsande och ny. :).

Jo. Julstädning är det inte frågan om så mycket, än. Vi flyttar mest runt på saker. Åtgärdar en del halvstök. Halvmesyrer, sådant där som görs halvdant från början och sedan förblir halvgjort ett tag. Som köksbordet som vi ville göra lite mindre (vika ner en klaff bara) och ställa intill väggen. Där har det stått bra ett bra tag, men lampan ovanför var fortfarande kvar mitt i taket. Långt ner.

Så där har vi hållit på och gått in i den ett bra, nej dåligt, tag. Bonk! Aj, mitt stackars huvud. Och aj, mannens stackars huvud. Nu har vi åtminstone höjt upp den och ändrat lite annat runt ljuskällan. (Är ju skitkul att gå fram och tillbaka där under nu, och bara ja ja, det gör inte ont. Anti-bonk på det!)

Haha, det låter kanske jätteknasigt, men vi har gjort en hel del sådana små och obetydliga justeringar, som blir guld värda i vardagen. Bra grej ju.


Dessutom har jag pyntat en hel del. Lite juligt. Lite ojuligt. Plockat fram. Och tillbaka. Visar er säkert mer senare. Nu ska det bara dammas också...

<3
/helena

ps Perfekt att dra lite lagom oengagerat med dammtrasan samtidigt som vi tittar på alla engagerade människor på kärlekens torg i Västerås.

Det är inte för sent att önska låtar i Musikhjälpen!

Mannen och jag larvar runt och försöker överträffa varandra vad det gäller att komma på roliga namn på insamlingsbössor, jag tror att jag leder just nu... Loaded! Laddad! Loaded, som i proppfull. Vad sägs om det? Om en bössa. En bra bössa. In viktig bössa. En sådan som bara innehåller julkulor, inga andra.

Så kul det är att se åldersblandningen på årets kärleksfulla torg. Älskar det äldre paret (i min och mannens ålder?!?) i glittriga tomteluvor. Och Pontus i den blå jackan!!!!!!!!!!!!!!!! Och alla fina, fina kids i alla möjliga åldrar!!!!!!!!!!!!!

Mannen och jag har inte startat någon bössa i år, men vi har gjort en del annat. Jag har till exempel "tjatat" på er. Och mannen har spelat en del, berättar nog mer om det senare.

Önska fler låtar! Ända in i kärlekskaklet nu då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar