måndag 30 december 2019

Strax dax då - att ha full koll, på tvånolltvånoll


- Dagen vill aldrig födas. Det var mannen som sa det och jag klagade på att det lät lite väl pretto. Sen sa präktiga jag; att dagen aldrig verkar vilja vakna, som om det skulle låta såå himla mycket mindre pretentiöst.


Likväl, hursomhelst, känns det som att natten aldrig lämnar ordentlig plats åt dagen den senaste tiden. En ganska lång tid nu, som skuggorna har vägrat skingras i våra hem. Mysigt? Javisst, men också lite trist.

Följdriktigt bjuder jag er på murriga köksbilder och håller tummarna för att vi går mot ljusare tider på alla sätt. Jag snurrar på globen och försöker sända goda tankar åt alla möjliga håll. Till Somalia. Till Australien. Till Långt-bort-i-stan och till Helt-nära-intill-byn. Lite så. Alla har vi våra utmaningar, och vi behöver nog lite goda tankar till mans och kvinns, runt om på vårt dyrbara klot.


Jag tänkte lite så här; om jag inte hinner skriva ihop något varmt och innerligt nu till nyår, så vill jag dela någon annans väldigt kloka ord med er. Ibland blir ni säkert lika trötta som jag på alla färdiga sanningar därute (och här inne...), men de här orden tror jag att vi alla kan behöva upprepa för oss själva ibland.

Sedan ska jag direkt erkänna att ni får vara väldigt källkritiska här om ni vill, för jag hittade det här citatet på ett instagram-konto som jag bara råkade passera i förbifarten. Och jag har inte tagit mig tid att kolla upp att det stämmer till punkt och pricka - att just den här kände mannen, har sagt just de här smarta orden. Men det verkar inte alls osannolikt att han skulle ha gjort det.
"Your time is limited, don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma, which is living the result of other people's thinking. Don't let the noise of other opinions drown your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition, they somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary."
/Steve Jobs


<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar