tisdag 17 december 2019

High 5! vintage - Julkortets minsta beståndsdelar


Kom på att det är mer än hög tid att skicka årets julkort. Tror bestämt att de ska läggas på lådan igår...


...om man vill vara sparsam och duktig och använda sig av julpostmärken och få fram det hela i tid och så.


Och så kom jag på att jag gjorde en H5!V till er i samband med lite julkortsarrangering som jag gjorde för ett tag sedan. Så här kommer de. I grevens tid. Men åtminstone ett bra tag innan grevinnans tid - nyår, ni vet.


Här är själva helheten. Av den gjorde jag några Happy X-mas:ar och en God Jul. Bara att länka er dit om ni vill använda och skicka till någon. Går ju bra att skicka digitalt också, om man vill spara porto och så. Även om det alltid är något extra speciellt med att få snigelpost. Julbockspost, i det här fallet då.


Blomma på burk. Konserverad grönska. Alltid lika fint att få.


Klart slut. Stjärnklart. Men först en uppräkning av beståndsdelarna:
  1. Tavlan. Med amaryllisen. Den kommer inte fram varje år, men vartannat kanske. Älskar den. Särskilt det faktum att den alltid blommar. 
  2. Bocken. En oansenlig, men formskön, träbock från någon loppislåda. Vet inte om den har tappat sin svans, eller om det SKA vara ett hål där bak... Ehum. Funkar finfint med en kotte som svanssubstitut.
  3. Böcker. Tjocka, dammiga med skinnryggar och solblekta blad. Innehållet har kanske passerat sitt bäst-före-datum, men utsidan blir bara vackrare. Numera säljs gamla halvfranska och skinnband för en spottstyver second hand. Att pynta med. Att inreda med. Så att vi kan koncentrera oss på alla nya historier, berättelser och livsöden vi vill läsa under jul och nyår.
  4. Burkar. Kan man få för många? Ja. Därför tänker jag skiljas från en av mina strax - kanske hinner jag till och med lämna in den på Myrorna innan jul? Men den här lilla blommiga blir allt kvar här hemma.
  5. Stjärnan. Den som tändes en gång. Den som allt handlar om, egentligen. Ibland kan man bära den runt halsen, nära hjärtat - längtan efter Vintergatans alla ljuspunkter och den svindlande känslan av oändlighet mitt i all närsynt vardag.
<3
/helena

ps Och så gjorde jag ju ett julkort till. Ett med flera x i x-mas och ett gott nytt vintage-år på det.

pps Och ytterligare en god jul på samma, mer monokroma färgtema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar