torsdag 10 juni 2021

En liten förändring är också en förändring

Plockade bort ett par ljus, tyckte de var malplacerade där de stod i fullt gassande sommarljus. Plockade fram den lilla blomsterflickan istället. Hon borde antagligen aldrig gömmas undan i prylgarderoben, men ibland behövs andra vyer, oavsett hur fint något råkar vara. Ibland behöver ögonen en förändring - något annat att vila sig mot en stund.

Grönskan utanför prunkar, den vill vi självklart även kunna uppleva inifrån. Därför har jag placerat ett par glas i fönstret bara, med ett par grafiska pinnar i. Tycker så mycket om de ljusa gröna glasen, tillverkade av returglas.


Vissa rum alltså, de har något visst. Vissa väggar likaså. Vissa sidor i inredningstidningar vill man nästan äta upp. Nästan, sa jag. Allvarligt talat är vissa människors hem, eller delar av hem, så inspirerande att det nästan är ofattbart. Som den här väggen med hyllor, jag har säkert visat er den förut, nu plockade jag fram den igen för att kunna slänga en blick på den då och då. Liksom i förbifarten, när jag råkar gå förbi bara. Snyggt att ställa allt man gillar, blanda och mixa minnen och framtidsplaner och allt vad det kan vara, i sina bokhyllor så där, eller hur?

På vardagsrumsbordet har det stora ljuset fått maka på sig. Ni vet det där handgjorda, som jag kallar pumpa på hösten och frökapsel på våren. Det där fina, som vi har haft i så många år nu. Det som jag varje nymornad, begynnande, mörk säsong tänker att - den här hösten ska vi minsann tända det. Jo, det ska jag! Jo. Ja. Nja. Nej. Det slutar alltid med att jag inte kan. För att det helt enkelt är för vackert för att bara försvinna upp i rök. 

Sedan står det oftast kvar där långt in på våren, eller ändå in i högsommaren, om jag har viktigare saker för mig än att plocka med mina vintage-saker fram och tillbaka. Huh? Vad skulle nu det kunna vara? undrar säkert vän av ordning. Inget. Absolut inget. Förstås. Såklart. 

Sköt om er.

<3

/helena

ps Minns inte längre vilket inredningsmagasin som den där härliga hyllväggen är utriven ifrån. Ganska många år på nacken har den nog. Där står ju till och med en liten tjock-teve i hyllan. Och det finns väl ingen i modern tid som har haft en sådan, va? Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar