söndag 20 juni 2021

Målar inga moln

Mannen undrar varför jag använder rutigt papper istället för blankt, när jag målar. Och jag svarar att det ger struktur på ett sätt som jag gillar. Jag kämpar på. Med mina illustrativa försök. Målar mig ett steg fram och två steg tillbaka, ungefär. Men ibland överraskar jag mig själv positivt. Ibland blir det oväntat bra, men bara ibland.

Just nu håller jag på och målar på fri hand, för att sedan fota det hela och därefter försöka tillföra ytterligare en dimension - eller två - via redigeringsprogrammets magi här på datorn. Puh. Har suttit uppe alldeles för länge nu och försökt komma fram till något bra. Det är dags att ge upp, för nu, som det heter. 

Men jag tänkte att jag kunde titta till er lite snabbt först. Här kommer en pion. Grunden är analog - jag, pensel, färg och vatten. Resten, slutfinishen, är bara lite trycka-på-filter-knappar här på tangentbordet framför mig. Blev väl rätt okej?

Annars då? Vi har slappar-helg. Vi har haft en jättefin lördag, med hästhoppning från Stockholm på en av våra skärmar och en medlem av familjen Wahlgren på en annan skärm. Nej, inte Pernilla. Och inte Bianca. Nänä, inte Benjamin heller. Christina Schollin. Självaste mormor. Men i Operation Argus, som serien vi tittar på kallas, är hon ingens mormor ännu, knappt ens mamma, tror jag. Bland agenter och spioner spelar hon syster Karin. Mycket mer än så vet jag inte, ännu, vi har bara sett ett par tre små avsnitt hittills. Finns på svt play, om ni är nyfikna.

Sedan spelade vi Scrabble, förstås. Några omgångar. Högläser i Anne Franks dagbok för varandra. Förundras över hur en så ung person kan skriva så bra. Förundras över att en så ung person ska behöva uppleva det hon upplevde. Kriget. 

Krigen. Kommer de aldrig att ta slut?

Anyway.

Hur går det i värmen? Tänkte mig att det måste vara smart att hålla på med just akvarell, vattenfärg, nu, så här i soliga tider? Eller vad tror ni? För vätskebalansens skull, menar jag...

Fast snart skulle det visst bli regn igen. Mera vatten. Mera grön färg på marken. Bra grej. Hej hej. 

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar