måndag 14 juni 2021

Ögonen på bollen

Dags att trixa med bollen. Joxa med trasan, och allt vad det heter. Snart avspark. Och jag har börjat redigera några fler foton med patina på. Fast det här är mest på skoj. Mer som en ploj. Men kul att se vilket fokus han har här. Musikern som spelar boll. Han, den då lille - mannen, verkar ju nästan ha koll på de runda grejerna ju. 

Det brinner visst i knutarna, snart börjar upp-snacket, mina vänner. Arriba, arriba som mannen sa till en snigel häromdagen. När han skulle försöka utröna om det var en vanlig brun skogssnigel eller en spansk skogssnigel - en så kallad mördarsnigel. Haha. Ja, han är rolig. Undrar om han var det redan som fjortonåring? Eller varför undrar jag det, egentligen? Det vet jag ju att han var. Inte bara för att diverse löst folk har berättat det - utan för att jag känner det i hjärtat.

Har mer eller mindre noll koll på våra kära landslagsspelare nuförtiden. Ska Zlatan vara med eller inte? Inte ens det har jag koll på. Den här pandemin har verkligen fått oss, både mannen och mig, att fokusera på annat än soff-idrott, som vi väl kan kalla det. Vi har verkligen förstått nu, om inte förr, att livet inte är oändligt. Allt det där man vill göra kan man inte bara skjuta upp till morgondagen. There's no time like the present, som en av mannens låtar så klokt konstaterar redan i titeln.

Men det ska bli spännande att följa ett stort mästerskap igen, det måste jag säga. Även om fotboll normalt sett inte ligger lika högt upp på vår sportsliga favoritlista som friidrott, slalom och hästhoppning, för att bara nämna några. 

En gång i tiden följde vi vårt favoritlag slaviskt. Live alltså. På plats i Boråshallen. Nu snackar vi basket. Inget slow motion här inte. Ingen ultrarapid. Bara magi. Magiska M7, fast mest innan själva Magic kom med i bilden, kan man säga. Hur kul som helst, hade vi, där vi satt och skrek: DEFENSE! Med väldigt stora bokstäver ibland. Men som de levererade där ett tag. Ett bra tag. Bröderna Blom och grabbarna grus, lite så. Både bakåt och framåt. I korgen. Over the rim.

Men nu stundar fotbollshögtider. Ögonen på bollen, mina vänner.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det här var inte dagens "riktiga" inlägg. Det kan ni läsa här, om ni vill. Det här var ett extra (gulligt) inlägg, mest på uppstuds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar